17 Şubat 2011 17:16

OHAL manzaraları

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın Türkiye’ye getirilişinin yıldönümü nedeniyle Diyarbakır ve Van başta olmak üzere Bölge illerinde yapılmak istenen protesto yürüyüşlerine polisin sert müdahalesi oldu. Yürüyüşlere izin vermeyen polis kitleye tazyikli su ve gaz bombaları ile müdahale etti. Polisin sert m&u

OHAL manzaraları
Paylaş

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın Türkiye’ye getirilişinin yıldönümü nedeniyle Diyarbakır ve Van başta olmak üzere Bölge illerinde yapılmak istenen protesto yürüyüşlerine polisin sert müdahalesi oldu. Yürüyüşlere izin vermeyen polis kitleye tazyikli su ve gaz bombaları ile müdahale etti. Polisin sert müdahalesi çok sayıda kişinin yararlanmasına da neden oldu. Müdahalelerde gözaltılar da oldu.
Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde bir araya gelen ve aralarında BDP Eş Başkanı Gültan Kışanak, Belediye Başkanı Osman Baydemir’in de bulunduğu binlerce kişi, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın Türkiye’ye getirilişinin yıldönümünü protesto etmek amacıyla Ofis’e doğru yürümek istedi. BDP Bağlar İlçe Örgütünden başlayan yürüyüş Emek Caddesi’nde Polis Okulu önüne geldiği sırada polis kitleye tazyikli su ve gaz bombaları ile müdahale etti. Müdahalede yoğun gaz bombası kullanılması, çok sayıda kişinin yaralanmasına neden oldu. Yapılan müdahalede onlarca kişinin de gözaltına alındığı öğrenildi. Kitleye müdahale sonrasında ara sokaklarda bir araya gelen göstericiler polisler çatıştı. Polisin sert müdahalesinin yaşandığı Diyarbakır’da havadan da polis helikopterleri uçtu. Gazetemiz baskıya hazırlandığı sırada olaylar sürüyordu.
Van’da Feqiyê Teyran Parkı önünde bir araya gelen ve aralarında BDP Milletvekili Fatma Kurtulan, Belediye Başkanı Bekir Kaya, ilçe belediye başkanları, BDP il ve ilçe eş başkanlarının da bulunduğu binlerce kişi buradan Cumhuriyet Caddesi üzerinden valiliğe doğru yürüyüşe geçmek istedi. Öcalan lehine sloganlar atarak yürüyüşe geçmek isteyen kitle polis tarafından engellendi. Bunun üzerine kitle BDP il binasına doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşe geçen kitleye polis müdahale etti. Polisin müdahalesi ile başlayan olaylarda bir kişi yaralanırken, 7 kişi de gözaltına alındı. Müdahale sonrası yeniden bir araya gelen kitle ise oturma eylemi yaptı. Van’ın Erciş ilçesinde BDP ilçe binasından Zilan Parkı’na doğru yürümek isteyen kitleye polis gaz bombası ve tazyikli suyla müdahalede bulundu. Müdahale sonucunda çok sayıda kişi gözaltına alınırken, çok sayıda kadın ve çocuk da yoğun gazdan dolayı baygınlık geçirdi.
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yapılmak istenen yürüyüşe polisin müdahalesiyle başlayan olaylarda, yüzüne gaz bombası isabet eden bir kişi yaralandı. İsmi öğrenilemeyen yaralı vatandaş, hastaneye kaldırıldı. BDP ilçe binasını ablukaya alan polis, caddeyi giriş ve çıkışlara kapattı. Barikat oluşturan polis caddeyi giriş ve çıkışlara kapatırken, göstericiler de çarşı merkezinde barikat kurdu.
Urfa’nın Suruç ilçesinde BDP ilçe binası önünde bir araya gelen yüzlerce kişi sloganlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na yürüyüş gerçekleştirdi. Açıklama sırasında polis, kitleye doğru sık sık ses bombası attı. Açıklamanın ardından polis binlerce kişiye gaz bombalarıyla müdahale etti. Kalabalık da polise taşlarla karşılık verirdi. Polisin müdahalesi Suruç’ta da gerginliğe neden oldu. Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde 15 Şubatı protesto etmek isteyen kitleye polis tazyikli su ve gaz bombaları ile müdahale etti. İzmir’de BDP’liler Basmane Meydanı’nda toplanarak Konak Meydanı’na yürüdüler. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

YÖDER’li öğrencilerin duruşması bugün

SONRAKİ HABER

Esnaf kepenk açmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa