17 Şubat 2011 17:15

YÖDER’li öğrencilerin duruşması bugün

GEÇTİĞİMİZ yıl Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde yapılan Sosyoloji Kongresi’nin ardından gözaltına alınan ve tutuklanan Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sosyoloji Topluluğu Başkanı Özcan Şimşek ve YÖDER üyesi 18 öğrencinin 26 Aralıkta yapılarak ertelenen duruşması bugün Van Adliyesinde görüle

YÖDER’li öğrencilerin duruşması bugün
Paylaş

GEÇTİĞİMİZ yıl Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde yapılan Sosyoloji Kongresi’nin ardından gözaltına alınan ve tutuklanan Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sosyoloji Topluluğu Başkanı Özcan Şimşek ve YÖDER üyesi 18 öğrencinin 26 Aralıkta yapılarak ertelenen duruşması bugün Van Adliyesinde görülecek. Öğrencilerin tutuklanmasına kongrede yaptıkları Kürtçe sunumlar gerekçe gösterilmişti.
Özcan Şimşek ‘KCK operasyonu’ adı altında yürütülen soruşturma sonucunda tutuklanmış ve sorgusunda kongre ile ilgili sorular sorulmuştu. Sorgusu sırasında “Sosyoloji Kongresi’ne ne amaçla katıldınız, amacınız neydi?​” gibi soruların sorulmasının tutuklama gerekçelerinin Sosyoloji Kongresindeki sunumlar olduğunu gösterdiğini belirten Şimşek’in çeşitli illerden duruşmaya katılmak için gelen arkadaşları, tüm öğrencileri, akademisyenleri, öğrenci velileri ve duyarlı olan tüm kurumları arkadaşlarının serbest bırakılması için bugün Van Adliyesinde görülecek duruşmaya çağırdı. (Van/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sıkıyönetimden ne farkı var?

SONRAKİ HABER

OHAL manzaraları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...