15 Mart 2012 12:03

FİŞ+LE+ME

Son dönemlerde antidemokratik uygulamaların yaşandığı şehir olarak gündemden düşmeyen Adana’da bir skandal daha yaşandı.Pozantı Cezaevinde çocuklara yönelik cinsel taciz ve tecavüz olayları gündemdeki yerini koruyorken, iki gün önce Eğitim Sen Adana Şubesinin çağrısı ile 4+4+4 düzenlemesine karşı yapılan ve

FİŞ+LE+ME
Paylaş
Faruk Ayyıldız

Pozantı Cezaevinde çocuklara yönelik cinsel taciz ve tecavüz olayları gündemdeki yerini koruyorken, iki gün önce Eğitim Sen Adana Şubesinin çağrısı ile 4+4+4 düzenlemesine karşı yapılan ve KESK MYK üyelerinin de bulunduğu eyleme katılan Akkapı Şehit Kemal Yüzgeç İlköğretim Okulu öğrencileri polis tarafından fişlendi. Eyleme katılan onlarca öğrencinin fotoğraflarını çeken sivil polisler, dün sabah okula giderek çekilen fotoğraflar üzerinden öğrencilerin bilgilerini ve T.C. kimlik numaralarını istediler. Yaşananlara tepki gösteren Eğitim Sen Adana Şube Yöneticisi Orhan Alıcı ise, öğrencilerin fişlenmesinin kabul edilemeyeceğini ifade etti.

TAHAMMÜLSÜZLÜK ORTAOKULA KADAR İNDİ

Emek, demokrasi güçlerince yapılan her eylem sonrası gözaltıların yaşandığı, para ve hapis cezalarının verildiği Adana’da, eğitim alanındaki bir düzenleme ile alakalı yapılan açıklamaya ortaokul öğrencilerinin katılmasına dahi tahammül edilemiyor. Pozantı cezaevinde TMK mağduru çocukların maruz kaldığı cinsel şiddet ve Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk sınavlarına hükümlü ve tutuklu çocukların girmesinin engellendiğinin ortaya çıkması tartışılıyorken, polisin ortaokul çocuklarını fişlemesi iktidarın baskıcı politikalarını tekrar gözler önüne serdi.

BU EYLEM ÖĞRENCİLERİN HAKKI

Konuyla alakalı görüşünü aldığımız Eğitim Sen Şube Yöneticisi Orhan Alıcı “Eğitim Sen’in böyle bir çağrısı vardı ancak tek bir okula çağrı yapmadık, eyleme gelen öğrenciler tamamen demokratik tepkilerini göstermişlerdir” sözlerini kullandı. 4+4+4 düzenlemesinin çocukları ilgilendiğini belirten Alıcı, düzenlemenin muhatabı olan çocukların böyle bir eyleme katılmasının en doğal hakları olduğunun altını çizdi. Demokratik ülkelerde, demokratik talepler için öğrencilerin tepki verebileceğine vurgu yapan Alıcı, çocukların böyle bir düzenleme karşı çıkmalarının hakları olduğunu söyledi.

POLİS DEVLETİ UYGULAMASI

Çocukların, yapılan düzenlemenin mağduru olduğunu anlatan Alıcı şunları söyledi: “Bu düzenlemeler yapılıyorken, çocukların fikri alınmıyor. Çocukların bu durumda, böyle bir düzenlemeye karşı çıkması çok normal. Bu yaşananlar tamamen polis devleti uygulamasıdır. Başka bir izahı bulunmuyor.” Polislerin, çocuklara yönelik fişleme çalışmalarına da tepki gösteren Alıcı, yaşananların yanlış olduğunu belirtti. Adana’da her türlü demokratik ve yasal eyleme, talebe karşı polis şiddeti ve baskısı ile cevap verildiğini söyleyen Alıcı, öğrencilere dönük fişlemenin kabul edilemeyeceğinin altını çizdi. Çocuklara yönelik baskıların, tutuklamaların arttığını hatırlatan Alıcı, yaşananların polis devleti olmanın açık ifadesi olduğunu aktardı. Adana’nın bir süredir çocuk hakkı ihlalleri ile gündemden düşmediğine dikkat çeken Alıcı, çocuklara yönelik yaşananların sistemin planlaması sonucu olduğunu söyledi. (Adana/EVRENSEL)


MÜFETTİŞLER ARAŞTIRACAK

Konuyla ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilisi ise şikayetin teftiş kurulu başkanlığına gideceğini ve görevlendirilen müfettişlerce araştırılacağını ifade etti. Alo 147 şikâyet hattına bildirilen şikayetlerin kaydedildiğini araştırıldıktan en geç üç gün sonra şikayet sahibine bilgi verileceğini söyledi.

ÖNCEKİ HABER

Bosch işçisi kaderini kendi çizmek istiyor

SONRAKİ HABER

‘Özsaygısı olan ifade özgürlüğünden korkmaz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...