16 Ocak 2007 00:00
Bahçelievlerin Yenibosna semtinde, Temel Haklar ve Özgürlükler Derneğinin (Temel Haklar) bulunduğu Yahya Kemal Sokaktaki iki kahve kurşunlandı. Saldırıda 3 kişi yaralanırken çok sayıda araç da hasar gördü.
Yenibosnada dehşet saçan olaylar, önceki akşam saat 17.00 sıralarında, Temel Haklara giden Engin Nacar isimli gencin önünün Yenibosnada uyuşturucu sattığı iddia edilen 6 kişi tarafından kesilmesiyle başladı. Nacardan haraç isteyen grup, olumsuz cevap alınca Nacarı bacağından bıçakladı. Engin Nacarın bıçakla yaralandığını öğrenen Temel Haklar üyeleri ve Yenibosna Pazar Pazarı esnafı, Nacarı bıçaklayanları döverek etkisiz hale getirmeye çalıştı. Bıçaklı saldırganlar, kalabalıktan kaçarak kurtuldu.
Silahlı, satırlı saldırı
Nacarı bıçaklayan grup, yanlarına yakınlarını da alarak yaklaşık 25 kişiyle saat 21.00 sularında Temel Hakların bulunduğu Yahya Kemal Sokaka gelerek çevreye silahla ateş açtı. Delibaş Kafe ve Tokat Yeşilırmak Derneği Lokali, 25 kişilik grubun silahlı saldırısına uğradı. Sokaktaki otomobillerin camlarını da satırlarla parçalayan grup, silahlı saldırıdan sonra olay yerinden kaçtı.
Silahlı saldırı sırasında Delibaş Kafede çalışan Ali Açıkgöz ile kafe müşterisi Hüseyin Bakır göğsünden yaralandı. Temel Haklar üyesi Serkan Yağız da dernek önünde kolundan yaralandı. Açıkgöz ve Bakır, ambulanslarla Çapaya, Yağız ise Samatyadaki eğitim ve araştırma hastanesine kaldırıldı. Serkan Yağız, yapılan tedavinin ardından taburcu edildi.
Gazetemize konuşan Yağız, yaklaşık 25 kişinin sokağı silahla taradığını söyledi. Kendisine Temel Haklar önünde ateş açıldığını belirten Yağız, saldırganların uyuşturucu satıcıları olduğunu ifade etti. Olayın ardından Yahya Kemal Sokak, polis ablukasına alındı. Kalabalık bir grup, yapılan saldırıyı protesto ederek basın açıklaması yaptı. Eylem sırasında Temel Haklar üyeleri ile çevik kuvvet polisleri arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. (İstanbul/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et