8 Şubat 2007 01:00

Sanal Banka Mağdurları Derneği


Türkiye’de 2003 yılından beri kullanılan ADSL portalları yardımıyla yaygınlaşan internet kullanımı ve internete erişilebilirlik oranının yükselmesi, sanal banka soygunlarını artırdı. Sanal soygunlar ise mağdurları, “Sanal Banka Mağdurları Derneği” altında bir araya getirdi.
Sanal Banka Mağdurları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cem Polatoğlu yaptığı açıklamada, sanal soygunların birbiri ardına gelmesi ve mağdurların artması nedeniyle bir araya gelerek “sanalbankamagdurlari.com” adresli site kurulduğunu kaydetti. Sitenin 3 bin 500’e yakın üyesi bulunduğunu belirten Polatoğlu, “Sitenin amacı, sesimizi kamuoyuna ve yetkililere duyurabilmektir” dedi. Yetkililerin konuyla ilgili önlem almaları için gerekli bütün çalışmaların yapıldığını anlatan Polatoğlu, ancak yeterli sonucun alınamadığını vurguladı. Polatoğlu, üstelik açılan davaların birçoğunun mağdurların aleyhine verilmiş kararlarla sonuçlandığını ifade etti.
Polatoğlu, “Amacımız, sahip çıkılmayan mağdurların ellerinden alınan birikimlerinin tazmin edilmesini sağlamak, internet bankacılığının güvenilirliğini artırmak ve hızla artarak devam eden sanal banka soygunlarının önüne geçmektir” dedi.
Halka, internet ve internet güvenliği konusunda bilgi verilmeden internet üzerinden banka işlemleri yaptırıldığına işaret eden Polatoğlu, kamu yönetimimiz ve kullanıcılarını internet şubesine yönlendiren ancak güvenlikle ilgili yeterli önlem almayan bankaların, daha duyarlı olmaları gerektiğini kaydetti. Bütün birikimini bankaların internet şubelerinde kaybedenlerin kaderlerine terk edildiğini söyleyen Polatoğlu, sağlığını, psikolojisini kaybeden, sisteme ve teknolojiye küskün bir zümre yaratıldığını belirtti. Polatoğlu, çalınan varlıkların tazmin edilmesi, bankalara ve internet bankacılığı sistemine güvenin tazelenmesi gerektiğini ifade etti.
Bu sistemden çalınan paraların büyük kısmının, döviz olarak yurtdışına çıktığını veya yeraltı örgütlerinin kasalarına gittiğini ileri süren Polatoğlu, bu paraların miktarının ise çok ciddi boyutlara ulaştığını belirtti.
“E-Devlet uygulamasına geçiyorsak, bilgi toplumu olmayı hedeflemişsek, halkımızın internet kullanımı ve internet güvenliği ile ilgili bilgilendirilmesi gerekir” diyen Polatoğlu, toplumda her gün birçok kişinin internet aracılığıyla soyulduğunu, banka hesaplarının boşaltıldığını, internetin korkulu bir imge haline geldiğini belirtti. Gerçekleştirilecek e-projeleri kullanacak güvenenin kalmayacağını ifade eden Polatoğlu, “Bankalarımız ise mevduat toplayacak kimse bulamayacaktır. Bu yolla, sadece paralarımız değil bilgilerimiz de çalınmaktadır” dedi. (Ankara/ANKA)

Evrensel'i Takip Et