24 Şubat 2007 01:00

IMF heyeti 1 Mart’ta Türkiye’de


Türkiye Masası Şefi Lorenzo Giorgianni başkanlığındaki IMF heyeti, 6’ıncı Gözden Geçirme için 1 Mart’ta Türkiye’ye geliyor. IMF heyeti İstanbul ve Ankara’da yapacağı görüşmelerde, Türkiye’nin
2006 ekonomik gerçekleşmelerini değerlendirip, 2007 programına ilişkin direktiflerini iletecek.
Türkiye Masası Şefi Lorenzo Giorgianni başkanlığındaki IMF’nin 1 Mart’ta Türkiye’ye gelmesine ilişkin Hazine Müsteşarlığı’ndan yapılan açıklamada, IMF heyetinin ziyaretinin, Stand-By düzenlemesinin 6’ıncı Gözden geçirme çalışmaları ve mutad Madde IV görüşmeleri kapsamında olduğu belirtildi.
IMF heyetinin 1 Mart’ta yapacağı Türkiye ziyaretinde, IMF İcra Direktörü Willy Kiekens ve Avrupa Bölümü Direktör Yardımcısı Susan Schadler’in de katılacağı kaydedilen açıklamada, İstanbul’daki temasların ardından heyetin 5 Mart’ta Ankara’da resmi görüşmelerde bulunacağı vurgulandı.
Açıklamada, “6’ıncı Gözden Geçirme çalışmaları kapsamında, son makro ekonomik durum ve beklentiler, bu çerçevede 2006 yıl sonu kamu maliyesi gerçekleşmeleri, 2007 yılı para politikası ve kamu maliyesi program hedefleri ile yapısal reformlar konusundaki son gelişmeler ele alınacaktır” denildi. Ziyaret sırasında 6’ıncı Gözden Geçirme’nin yanı sıra, IMF’nin Ana Sözleşmesi gereğince tüm üye ülkelerle düzenli aralıklarla gerçekleştirdiği Madde IV Görüşmeleri’nin de yapılacağı kaydedilen açıklamada, bu kapsamda orta ve uzun vadeli ekonomi politikalarının değerlendirileceği savunuldu. Açıklamada, Madde IV Görüşmeleri çerçevesinde, IMF heyetinin “kamu kuruluşları, özel sektör temsilcileri ve sivil toplum örgütleriyle” görüşeceği ifade edildi. (Ankara/EVRENSEL)

Evrensel'i Takip Et