20 Mart 2007 00:00

Emekçiler ‘Hayat’ için buluştu

Emek Partisi Sarıgazi Belde Örgütü tarafından Hayat Televizyonu için dayanışma gecesi düzenlendi. Geceye, bini aşkın emekçinin yanı sıra kitle örgütü temsilcileriyle aydın ve sanatçılar da katıldı.

Paylaş

Emek Partisi Sarıgazi Belde Örgütü tarafından Hayat Televizyonu için dayanışma gecesi düzenlendi. Geceye, bini aşkın emekçinin yanı sıra kitle örgütü temsilcileriyle aydın ve sanatçılar da katıldı.
Dayanışma gecesi, önceki gün akşam saatlerinde EMEP Sarıgazi Belde Örgütü Başkanı Arif Şakar’ın yaptığı açılış konuşmasıyla başladı. Şakar, yaşamı bize zehredenlere inat hayatın tüm renklerini evimize taşıyacak, sesimiz soluğumuz olacak bir televizyonun kuruluşu için coşkuyla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Dayanışma gecesi için İzmir’den İstanbul’a gelerek bir dinleti veren Grup Mavra’nın ardından Şair-Yazar Tevfik Taş, bir sinevizyon gösterimi yaparak neden kitlesel yayın yapan araçlara ihtiyaç olduğunu anlattı. Adile Yadırgı, müzik ziyafetiyle geceye gelenleri büyüledi.
‘İktidar için çalışmalıyız’
EMEP Genel Başkanı Levent Tüzel yaptığı konuşmada, son günlerde basın-yayın organlarında geçen Cumhurbaşkanlığı tartışmalarının, halkın gerçek gündemi olmadığını belirtti. Hayat Televizyonu’nun arkasında büyük sermaye kuruluşları olmadığını, küçük emekleri, birikimleri bir araya getirerek bir televizyon kurduklarını ifade eden Tüzel, “Hayat Televizyonu, milyonlarca emekçinin bir araya gelmesini sağlayacak. İşçilerin ve emekçilerin yakıcı olarak duyduğu bir iktidar için çalışmamız gerekiyor. Türkiye oldukça sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Ne yazık ki birçok alanda güzel şeylerden bahsedemiyoruz. Sanki Türkiye’nin gündemi tek bir şeymiş gibi o konuya kilitlenmiş durumda. Acaba Başbakan Cumhurbaşkanı olacak mı?” şeklinde konuşurken halkın gerçek gündeminde geçim derdinin olduğunu söyledi.
CHP’nin askerlerden medet umduğunu da ifade eden Tüzel, Kürt düşmanlığı ile DTP üzerindeki baskıları da kınadı. Tüzel ayrıca, sermaye yanlısı siyasi partilere seçim yardımı olarak milyarlar hibe edilirken barış, demokrasi ve emek yanlısı siyasi partilere ödenek ayrılmamasını da eleştirdi. Seçimlerde solun iktidar olması için nasıl bir ittifak içerisinde olunması gerektiğine de değinen Tüzel, CHP’nin tabanının da destek vereceği, Kürdü, Türkü, Ermenisiyle tüm solu kapsayacak bir ittifaka ihtiyaç olduğunu ve bunu yaratmanın önemini anlattı. Emekçilerin üzerinden kazanılan paralarla çeşitli ilan ve reklamlar hazırlanarak halkın kandırıldığını belirten Tüzel, Hayat Televizyonu’nun halkın gerçek gündemlerini öne çıkaracağını ifade etti.
Şenlik, Servet Kocakaya ve Kardeş Türküler’in söylediği ezgilerle çekilen halaylarla son buldu. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Çiğli’li esnaflar Hayat için buluştu

SONRAKİ HABER

Katı atık tesisi mahkemelik oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa