20 Mart 2007 00:00

ben sporcunun 2

Cuma günkü yazımızda Fenerbahçeli Volkan’dan bahsediyorduk. Yazıyı “sürecek” diye bitirmiştik. Ama bir şeyi hesaba katmayı unutmuşuz. Araya cumartesi-pazar giriyordu ve cumartesileri Aziz Gültekin; pazarları da Üstün Yıldırım yazıyordu sayfamızda.

Paylaş

Cuma günkü yazımızda Fenerbahçeli Volkan’dan bahsediyorduk. Yazıyı “sürecek” diye bitirmiştik. Ama bir şeyi hesaba katmayı unutmuşuz. Araya cumartesi-pazar giriyordu ve cumartesileri Aziz Gültekin; pazarları da Üstün Yıldırım yazıyordu sayfamızda. Ne diyelim: İnsan beşer, bazen şaşar...
Peki cuma günkü yazımızda ne olmuştu? Volkan izbe bir berber salonunda güzelim saçlarını kestirmiş, daha sonra kulübün Dereağzı’ndaki tesislerine giderek, kendisine ait odadaki kutu kutu jöleyi tuvalete dökmüştü.
Volkan bir yandan kutu kutu jöleyi tuvalete döküyor, bir yandan da onu eleştiren o spor yorumcusuna kinini kusuyordu. Tam o esnada kapının dışından bir ses duyuldu: “Volkan sozuğuuuum, n’aaapıyorsun bakiiiim orda!” “Aman tanrım!” dedi Volkan, “Bu ses hiç de yabancı değil!” Evet, evet! Bu sesi tanıyordu Volkan, bu sesin sahibi Fenerbahçe’nin eski Başkanı Ali Şen’den başkası değildi. “Ali Bey, siz misiniz?” diye sordu utangaç bir tavırla. “Benim sozuğum! Hadi sık dısarı da konusalım seninle biraz!” dedi dışarıdan gelen ses. “Hocam meşgulüm. Biraz bekleyebilir misiniz?” dedi Volkan. “Azele et sozuğum!” diye karşılık verdi dışarıdaki.
İki dakika sonra Volkan, ağır ağır araladı kapıyı! Ama o da nesiydi? Karşısında, sağ eline bir adet Ali Şen kuklası takmış olan Aziz Yıldırım duruyordu ve Ali Şen’i taklit ederek kuklayı konuşturuyordu.
Aziz Yıldırım sağ eline taktığı Ali Şen kuklasını konuşturarak sordu:
- Sozuğum n’aaptın böyle saslarına! Ehe ehe! Kusa dönmüssün be!
- Ama hocam siz...
Volkan cümlesinin devamını getiremedi.
O esnada Aziz Yıldırım, sağ elindeki kuklayı şiddetle yere savurdu ve yere düşen kuklaya okkalı bir tekme attı. Kukla koridorda sürüklenirken Aziz Yıldırım Volkan’ı yakasından tutup duvara yapıştırdı:
- Sevsevi hevif! N’aaptın saçlavına böyle!
- Hocam eleştirilerden bunaldım artık. Gittim kestirdim saçlarımı!
- Pazavtesi veklam çekimi olduğunu bilmiyor musun?
- Unutmuşum!
Aziz Yıldırım elini cebine sokup bir 20 YTL çıkartıp Volkan’a uzattı:
- Al şunu, git adam gibi kestir bari saçlarını!
Vokan parayı cebe atıp Moda’daki klas bir berber salonunda aldı soluğu.
Aziz Yıldırım koridorun başında, yerde yatan kuklayı alıp tekrardan sağ eline geçirdi:
- Azis Bey, ben sporzunun zeki, sevik ve aynı zamanda sinekkaydı tıraslı olanını severim!
M. Öner
ÖNCEKİ HABER

nasıl

SONRAKİ HABER

Bütün renkleriyle Newroz - 2

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...