20 Mart 2007 00:00

Gerçeğe tanıklık ediyorlardı...

Gazeteci arkadaşları, miting haberi izlerken hayatlarını kaybeden İşler ile Eryiğit’i andı

Paylaş

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) ve Türkiye Gazeteciler Sendikası Adana Şubesi ortak yaptığı açıklama ile gazetemiz muhabiri Hasın İşler ve DİHA muhabiri Volkan Eryiğit’i ölüm yıldönümünde andı.
ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, Türkiye Gazeteciler Sendikası Adana Şube Başkanı Mustafa Gümüşdamla ve ÇGC yönetim Kurulu Üyesi Özcan Aladağ’ın katıldığı açıklamayı ÇGC Başkanı Cafer Esendemir yaptı. Esendemir, 19 Mart 2004 yılında Demokratik Güç Birliğinin seçim otobüsünde görev sırada kafalarını köprüye çarparak hayatlarını kaybeden gazetecileri ölümlerinin 3. yılında saygıyla andıkları söyledi. Kazanın gazetecilerin hangi şartlarda görev yaptıklarını açıkça ortaya koyduğunu aktaran Esendemir, Hasan işler ve Volkan Eryiğit’in gazetecilikte ilgili güzel görüntü ve haberi ulaştırmanın telaşında iken, gerçek hayata tanıklık etmeye çalışırken yaşamlarını yitirdiklerini belirtti. Esendemir, “Biz gazeteciler bu olaydan ders çıkartarak daha dikkatli görev yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Akdeniz TV Haber koordinatörü Coşkun Aktaş ise kaza anında orada olduğunu olaydan çok etkilendiğini aktardı.
Gazetemiz muhabirlerinden Gülsüm Mansur ise Hasan İşler ve Volkan Eryiğit’in, halkın doğru haber alması için çalıştıklarını ve gazetecilik etik değerlerine bağlı kaldıklarını ifade etti. Evrensel ve DİHA çalışanlarının da bu değerlere sahip çıkarak tıpkı Hasan İşler ve Volkan Eryiğit gibi gazetecilik yapmaya devam edeceklerini aktaran Mansur, gazeteci arkadaşlarının kalemlerini yerde bırakmayacaklarını söyledi. (Adana/ EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Medyadan Çanakkale’ye büyük ilgi

SONRAKİ HABER

dengeleri bozacak gerçekler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...