21 Mart 2007 00:00

Barış ve kardeşlik için
Newroz pîroz be

Bugün Newroz... Bugün; kadınlar, erkekler, gençler, yaşlılar, öğrenciler, işçiler, memurlar... ülkenin dört bir yanında sokaklara dökülerek hep bir ağızdan barış, kardeşlik ve özgürlük taleplerini dile getirecekler. Hep birlikte, “Ya gerçek demokrasi ya hiç!” diyecekler.

Paylaş

Bugün Newroz... Bugün; kadınlar, erkekler, gençler, yaşlılar, öğrenciler, işçiler, memurlar... ülkenin dört bir yanında sokaklara dökülerek hep bir ağızdan barış, kardeşlik ve özgürlük taleplerini dile getirecekler. Hep birlikte, “Ya gerçek demokrasi ya hiç!” diyecekler.
Newroz kutlamaları için günler öncesinde başlayan hazırlıklar tamamlandı. Kutlamalara en büyük katılımın beklendiği Diyarbakır’da, binlerce kişi sabahın erken saatlerinden itibaren Fuar Alanı’na akacak. Geleneksel olarak yakılacak Newroz ateşinin ardından konuşmalar yapılacak. Konuşmaların ardından müzisyenler Rojamed, Fuat Saka, İlda Simonia, Mikail Aslan ve Rojda sahne alacak. Kutlamalar saat 16.00’da sona erecek.
İstanbul/İzmir
Zeytinburnu Kazlıçeşme Meydanı’ndaki Newroz mitingi 12.00-17.00 saatleri arasında “Newroz pîroz be! Irkçılığa, milliyetçiliğe, faşizme ve savaşa karşı yaşasın halkların kardeşliği” sloganı ile gerçekleştirilecek.
İzmir’de Buca ilçesi Hipodrom yanında Newroz kutlaması yapılacak. Saat 10:00’da başlayacak kutlamaya sanatçı Servet Kocakaya ve AKSM’nin İsova adlı grubu katılacak.
Mardin’de 4 kutlama
Mardin’de Newroz, 4 ilçede düzenlenecek mitingler ile kutlanacak.
Kızıltepe’de Otogar Alanı’nda saat 10.00’da başlayacak Newroz kutlamasında Armanç ve Mehmet Atlı’nın yanı sıra MKM bünyesinde çalışmalarını yürüten gruplar sahne alacak.
Nusaybin’de saat 10.00’da Hükümet Konağı arkasında bulunan Newroz Alanı’nda başlayacak mitingde Koma Çiya, Sanatçı Serhed Ayaz ve Koma Bahrem’in yanı sıra, yerel müzik gruplarının da sahneye çıkması bekleniyor.
Derik ilçesinde Newroz kutlaması saat 11.00’de Derik Top Sahası yanındaki meydanda başlayacak. Hekim Sefkan, Grup Çığ ve Derik’teki 4 yerel müzik grubu şarkılar seslendirecek.
Mazıdağı ilçesinde miting saat 10.00’da başlayacak. Hekim Sefkan ve yerel müzik grupları sahne alacak.
Şırnak’ta 6 miting
Şırnak’ta Newroz için 6 yerde miting düzenlenecek. Şırnak merkezindeki miting, Ömer Kabak Meydan’ında 10.00-16.00 saatleri arasında yapılacak.
Şırnak’ın Cizre ilçesinde vatandaşlar mahallelerden, mitingin yapılacağı antrenman sahasına kadar yürüyüşle gelecek. Sabah saat 09.00’da başlayacak miting, saat 16.00’da sona erecek.
Silopi’de düzenlenecek Newroz mitingine 50 bin kişinin katılması bekleniyor. Saat 09.00 ile 17.00 saatleri arasında yeni belediye binası yanındaki boş alanda yapılacak mitingde, Ferhat Tunç, Simar ve Koma Azad sahne alacak.
İdil’de miting 10.00-17.00 saatleri arasında yapılacak.
Uludere’de, Uludere Stadyumu’nda yapılacak Newroz mitingi saat 10.00’da başlayacak.
Beytüşşebap ilçesinde Newroz mitingi Atatürk Halk Meydanı’nda gerçekleştirilecek.
Batman/Siirt
Batman’da Newroz mitingi Kültür Mahallesi Festival Alanı’nda saat 10.00-17.00 saatleri arasında yapılacak.
Siirt’te Eruh Yolu üzerindeki Newroz Alanı’nda düzenlenecek miting saat 10.00 başlayacak.
Şanlıurfa’da 4 bayram
Şanlıurfa’da merkez ve 3 ilçede Newroz mitingleri düzenlenecek.
Merkezde, Otogar yanında bulunan Direkli Alanı’da kutlama 10.00-16.00 saatleri arasında yapılacak. Ceylanpınar ilçesinde 2 No’lu Sağlık Ocağı yanında bulunan Newroz Alanı’nda yapılacak miting, saat 09.00’da başlayacak.
Viranşehir ilçesinde Mazat Meydanı’nda kutlama 10.00-16.00 arası gerçekleşecek.
Suruç ilçesinde eski Belediye Garajı’nda düzenlenecek miting saat 11.00’de başlayacak.
Adıyaman/Tunceli
Adıyaman’da Newroz mitingi, Mimar Sinan Mahallesi Haydar Efendi Caddesi’nde bulunan Hacı Mahmut Gürbüz Cami önündeki boş alanda yapılacak. 1
Tunceli’de miting Kışla Meydanı’nda gerçekleşecek.
Malatya/Elazığ
Malatya’da DTP, EMEP, ESP ve SES tarafından organize edilen Newroz kutlaması, Şeker Stadı’nda yapılacak. 12.00-16.00 saatleri arasında yapılacak kutlamalarda yerel müzik grupları sahne alacak.
Elazığ’da DTP, EMEP, HAK-PAR ve ÖDP’nin organize ettiği Newroz mitingi, İstasyon Meydanı’nda 12.00-17.00 saatleri arasında yapılacak.
Ayrıca, Van, Hakkari, Ağrı, Muş, Iğdır, Adana, Mersin, Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Gaziantep, Bursa, Tekirdağ, Çanakkale, Manisa, Muğla, Balıkesir ve Konya’da Newroz miting ve çeşitli etkinliklerle kutlanacak. (HABER MERKEZİ)


Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Newroz Bayramı dün kutlandı. Sabah saatlerinde ‘şal u şapik’ giyen gençler ile ‘kras û fîstan’ giyen kadınların aralarında bulunduğu kalabalık bir grup, Newroz kutlamasının yapılacağı Şehir Stadyumu’na doğru yürüdü. Alana gelen kitle, arama noktalarında ince bir aramadan geçirildi. Kutlamada, “Cilo’dan yakılan Newroz ateşiyle barışın küllerini tüm ülkeye savuruyoruz”, “Genç yüreklerde yanan Newroz ateşinin sıcaklığıyla halkımızın Newroz’unu kutluyoruz”, “Demokratik bir Türkiye için Kawa’nın direnişi gibi mücadele edelim” pankartı açıldı.
ÖNCEKİ HABER

Uyarı mı gözdağı mı?

SONRAKİ HABER

GERÇEK

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa