21 Mart 2007 01:00
EMEP: Kardeşlik daha da güçlenecek
Emek Partisi (EMEP), Newroz mesajı yayınlayarak bütün halkların bayramını kutladı. Mesajda, Genel Başkan Levent Tüzelin Diyarbakırdaki kutlamalara katılacağı belirtilerek Newrozun, barış ve kardeşliği daha da güçlendireceği vurgulandı.
EMEP Genel Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, tüm kışkırtma, baskı ve provokasyon girişimlerine rağmen başta Türk halkı olmak üzere bütün halkların, kültürlere, gelenek ve farklılıklara saygı gösterilmesi gerektiği bilinciyle hareket ettiği belirtildi ve egemen güç odaklarının ortamı germe çabalarının boşa çıkarıldığı ifade edildi.
Artan şiddet, süren antidemokratik baskılar, siyasi partilere yönelik keyfi uygulamalar, gazetelerin kapatılması, Newroz kutlamalarının yasaklanması ya da ertelenmesi, bazı harflerin yasak kapsamında değerlendirilmesi, basın ve ifade özgürlüğüne yönelik yoğun saldırılara rağmen halkın barış ve kardeşlikte ısrar ettiği vurgulanan mesajda; Türk halkı, Kürt halkı ile kardeş olduğu, Newroz üzerinden yaratılmak istenen şoven kampanyaya alet olmaması gerektiği bilinciyle Kürt halkıyla el ele, Newroz kutlamalarında halaya durarak eşit, özgür ve mutlu bir gelecekten yana olduğunu gösterecektir. Newroz, halayların ve govendlerin birbirine karıştığı, halkların kucaklaştığı bir bayram olarak kutlanmaya devam ediyor. Newroz Bayramı, başta Kürt halkı olmak üzere tüm Türkiye halklarına ve bölge halklarına kutlu olsun! denildi.
Mesajda, Genel Başkan Levent Tüzelin Diyarbakır, Genel Başkan Yardımcılarından Nedim Köroğlunun Şanlıurfa, Ender İmrekin Batman, Parti GYK üyelerinden Fatih Polatın Van, Sabri Topçunun ise İstanbuldaki kutlamalara katılacağı bildirildi. (HABER MERKEZİ)
Evrensel'i Takip Et