21 Mart 2007 00:00

‘Yeşil sermaye’ yanıtı bekleniyor

Sol Parti Federal Milletvekili Sevim Dağdelen, Alman Federal Meclisi’nde dün düzenlediği bir basın toplantısıyla “yeşil sermaye” mağdurlarının durumuna ilişkin sürdürdüğü çalışmaları anlattı.

Paylaş

Sol Parti Federal Milletvekili Sevim Dağdelen, Alman Federal Meclisi’nde dün düzenlediği bir basın toplantısıyla “yeşil sermaye” mağdurlarının durumuna ilişkin sürdürdüğü çalışmaları anlattı. Federal hükümete sunduğu soru önergesini basına tanıtan Dağdelen, amacının Federal hükümetin holdingzedelerle ilgili herhangi bir çalışma sürdürüp sürdürmediğini ortaya çıkarmak ve kamuoyunu bu konuda aydınlatmak olduğunu söyledi.
“İslami holdingler” adıyla bilinen şirketlerin, ‘90’lı yılların ortasından bu yana, başta Almanya olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde para topladığını, ancak para yatıranların, vaat edilen kazançları elde etmek bir yana, yatırdıkları paraları bile kaptırdıklarını hatırlatan Dağdelen, hazırladığı soru önergesinde yer alan 17 soru ile Alman hükümetinin bu konuda yaptıklarını ve yapmadıklarını ortaya çıkarmaya çalıştığını belirtti. Dağdelen, “Sorulara verilen yanıtlara bağlı olarak konunun takipçisi olmaya devam edeceğim” dedi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

İşgalci ABD ve sessiz AKP’ye tepki

SONRAKİ HABER

Adalet Bakanlığı yargıya müdahil!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa