21 Mart 2007 00:00

Engelliler okulunda tecavüz

Denizli’de işitme engelli çocukların devam ettiği okulda, bir öğrencinin “fiili livata” yoluyla tecavüze uğradığı iddia edildi.

Paylaş

Denizli’de işitme engelli çocukların devam ettiği okulda, bir öğrencinin “fiili livata” yoluyla tecavüze uğradığı iddia edildi.
İddialara göre, bir işitme engelliler okulunda, 19 Şubat 2007’de M.M (13), Y.A’ya (10) fiili livatada bulundu. Görgü tanığı öğrencilerin öğretmene anlatmasıyla olay ortaya çıktı. Öğretmen de kendisine anlatılanları okul idaresine aktardı. Bunun üzerine okul müdürü, öğrenci Y.A’yı devlet hastanesine götürdü. Gerekli muayenelerin ardından verilen raporda, öğrenciye fiili livatada bulunulduğu belirtildi. Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı’ndan alınan raporda da fiili livatanın gerçekleştiği ifade edildi.
Raporlar üzerine başlatılan adli soruşturmada, zanlı M.M’ye, özürlü ve yaşının küçük olması nedeniyle 5237 sayılı yasanın 33. maddesi uyarınca olayla ilgili takipsizlik kararı verildi, soruşturmanın tamamlanmasından sonra ise zanlı başka bir ildeki okula gönderildi. (Denizli/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

nasihat

SONRAKİ HABER

kazma, kürek ve cumhurbaşkanlığı seçimi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...