22 Mart 2007 00:00

‘Otoyollar özelleştirilemez’

Türk İmar-Sen Genel Başkanı Necati Alsancak otoyollar ve köprülerin özelleştirilmek istenmesinin AKP hükümetinin güvenilmezliğini ve sorumsuzluğunu ortaya koyduğunu kaydetti.

Paylaş

Türk İmar-Sen Genel Başkanı Necati Alsancak otoyollar ve köprülerin özelleştirilmek istenmesinin AKP hükümetinin güvenilmezliğini ve sorumsuzluğunu ortaya koyduğunu kaydetti. Alsancak, dün yaptığı yazılı açıklamada, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak’ın “otoyolların işletme haklarının özelleştirileceğini” bildirmesine tepki gösterdi. Hükümetin Türkiye’nin en stratejik kurumlarını bir yıllık karı fiyatına özelleştirdiğini vurgulayan Alsancak, “devleti tüccar mantığıyla yöneten hükümete artık dur deme zamanı gelmiştir” dedi. Alsancak, Bayındırlık iş kolunda çalışanların özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik talepler ortada dururken, bir de çalışanları işinden edecek, haklarını daha da kısıtılayacak özelleştirme girişimlerinin kabul edilemez olduğunu kaydetti.
Otoyol ve köprülerin özelleştirilmesinin hükümetin öncelikleri arasında değilken özellikle seçim yılında ek gelir yaratmak amacıyla bu konunun hızlandırılmasının AKP’nin güvenilmezliğini ortaya koyduğunu belirten Alsancak, sendika ellerinden geleni yaparak, özelleştirmenin karşısında duracaklarını ifade etti. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Halkbank kredi vermeye devam edecek

SONRAKİ HABER

Sahte çeyrek altın uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...