23 Mart 2007 00:00

Beyaz yakalılara kıyak

Yoğun çalışma saatlerinin sürdürülebilir olmadığını gören büyük küresel şirketler, "daha az çalışmayı" öngören bir strateji benimsediler.

Paylaş

Yoğun çalışma saatlerinin sürdürülebilir olmadığını gören büyük küresel şirketler, "daha az çalışmayı" öngören bir strateji benimsediler. Tekelleri böyle bir adım atmaya iten ise yetenekli elemanlarının, yoğun çalışma nedeniyle istifa etmeleri korkusu. Ancak şirketlerin çalışma saatini kısaltma kararı, yalnız üst düzey yöneticiler için geçerli. Yani çalışanların büyük bir çoğunluğu, şirket patronlarının bile fazla olduğunu kabul ettiği yoğun bir tempoda çalışmaya devam edecek.
Yaratıcılık ölmesin diye
Harvard Business Review dergisi tarafından yapılan araştırmaya göre erkek üst düzey yöneticilerin yüzde 50'den, kadın yöneticilerin de yüzde 80'den fazlası, haftada 60 saatten fazla çalışıyor. Küresel şirketler, üst düzey yöneticileri için haftalık ortalama 40 saatlik çalışma ortamı hazırlıyorlar, yöneticilerini uzun tatillere yolluyorlar, alternatif dinlendirici çalışma imkanı sağlıyorlar; bazıları da yöneticilerin kendi projeleri üzerinde çalışmasını istiyor.
Yeni yaklaşımın, üst yöneticiler için daha sürdürülebilir ve yaratıcılığı öldürmeyecek bir çalışma sistemi oluşturmayı amaçladığı belirtiliyor. (TOPLUM YAŞAM)
ÖNCEKİ HABER

Ateşle kavga çok tehlikeli

SONRAKİ HABER

MERCEK

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...