23 Mart 2007 00:00

Ateşle kavga çok tehlikeli

İş güvenliği sağlanmadığı ölçüde, elbette en güvenli meslek bile tehlikeli hale geliyor.

Paylaş

İş güvenliği sağlanmadığı ölçüde, elbette en güvenli meslek bile tehlikeli hale geliyor. Ancak araştırmalara göre itfaiyeciler sürekli risk altında. Harvard Üniversitesi tarafından yapılan araştırmaya göre bu mesleğin mensuplarının, sürekli risk altındaki görevleri sırasında meydana gelen ölümlerinin yüzde 45'inin bir kalp-damar rahatsızlığının sonucu olduğu belirlendi. Harvard Üniversitesi Kamu Sağlığı Bölümü'nden Profesör Stefanos Kales tarafından yapılan araştırma, bir yangını söndürme, yangın alarmına yanıt verme ve fiziki antrenman faaliyetleri sırasında, bir kalp-damar hastalığından ölme riskinin yüksek olduğunu açıkça gösteriyor.
New England Journal of Medicine dergisinde de yayınlanacak araştırmaya göre bir kalp krizine bağlı olarak işyeri veya iş ortamında ölüm oranı; polis memurlarında yüzde 22, tıbbi acil yardım personelinde yüzde 11 ve diğer tüm meslekler için yüzde 15 olarak belirlendi.
Araştırmada, itfaiyecilerin yangın söndürme sırasında kalp krizinden ölüm oranı yüzde 31.1 çıktı. İtfaiye erlerinde, bir binada yangına yanıt verme anında kalp krizinden ölüm oranı yüzde 13.4 ila yüzde 17.4, bir fiziki eğitim sırasında kalpten ölüm oranı yüzde 12.5 ve acil duruma bağlı olmayan bir görev sırasında kalpten ölüm oranı da yüzde 15.4 olarak belirlendi. (TOPLUM YAŞAM)
ÖNCEKİ HABER

Mor ve turuncu, erkek rengi

SONRAKİ HABER

Beyaz yakalılara kıyak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa