23 Mart 2007 00:00

Somali’de çatışmalar sürüyor

ABD destekli Somali hükümetinin başkent Mogadişu’daki üssünü koruyan Etiyopya tank birliğiyle direnişçiler arasında çatışmalar sürüyor.

Paylaş

ABD destekli Somali hükümetinin başkent Mogadişu’daki üssünü koruyan Etiyopya tank birliğiyle direnişçiler arasında çatışmalar sürüyor.
Bölgedeki Reuters muhabiri, tanklardan direnişçilere ateş açıldığını söyledi, ölü veya yaralı olup olmadığı konusunda bilgi vermedi.
Bölge sakinleri, Ramazan bölgesinden de silah sesleri geldiğini söylediler.
Daha önce savunma bakanlığı karargahı olarak kullanılan üs, hükümet ve müttefiki Etiyopya’ya bağlı askeri kuvvetler ile direnişçiler arasında sık sık çatışmalara sahne oluyor.
Somali’de hükümet, ABD ve Etiyopya ordusunun da desteğini alarak Şeriat Mahkemeleri Konseyi yönetimine karşı harekete geçmiş, başkent Mogadişu ile ülkenin diğer kesimlerinde kontrolü ele geçirmişti.
Mogadişu’da önceki gün Etiyopya ve Somali askerleriyle aşırı İslamcı gerillalar arasında çıkan çatışmada 14’e kişi ölmüştü. Görgü tanıkları ve sağlık yetkililerinin verdiği bilgiye göre, çatışmalarda ölenlerin 6’sı asker, 8’i sivil.
Ölen askerlerin cesetlerini zafer göstergesi olarak caddelerde sürükleyen militanlar, bir Etiyopya ve bir Somali askerinin cesedini sokakta sürükledikten sonra ateşe verdi. Cesetlerden biri yanarken, kadınlar da cesede taş attı.
Somali’de 1993’te silahlı milislerin bir Amerikan Blackhawk helikopterini düşürdükten sonra Amerikalı askerleri caddelerde sürüklerken çekilen görüntüler dehşet uyandırmıştı. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

İsrail’de genel grev kazanımla sona erdi

SONRAKİ HABER

Direnişçilerle görüşmelerde ilerleme iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...