23 Mart 2007 00:00

Bu kez de ‘sağlık mazereti’ buldu

Adalet Bakanlığı, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) Yargıtay’daki 23, Danıştay’daki 6 boş üyelik için yapacağı seçimi, toplantıya iştirak etmeyerek engelleme çalışmaları sürüyor.

Paylaş

Adalet Bakanlığı, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) Yargıtay’daki 23, Danıştay’daki 6 boş üyelik için yapacağı seçimi, toplantıya iştirak etmeyerek engelleme çalışmaları sürüyor.
Geçtiğimiz salı günü seçim için bir araya gelen kurulun toplantısına, bakanlığı temsilen katılması gerekirken mazeretsiz katılmayan Adalet Bakanlığı Müsteşarı Fahri Kasırga, dünkü toplantıya da ‘sağlık sorununu’ mazeret göstererek katılmadı.
Müsteşar Kasırga’nın katılmaması nedeniyle Yargıtay ve Danıştay’daki boş bulunan üyeliklere seçim yapılması gündemiyle dün yapacağı toplantıyı gerçekleştiremeyen HSYK, dün saat 10.00’da gerçekleştireceği toplantı için de Kasırga’yı bekledi.
Mazeret bildirdi
Yargıtay’daki 23, Danıştay’daki 6 boş üyelik için yaklaşık 10.5 aydır toplanamayan HSYK, Kasırga’nın toplantıya katılmaması nedeniyle seçim gündemli dünkü toplantısını da yapamadı. HSYK açıklamasında, “Yüksek kurulun mutat toplantısı olan 22.3.2007 Perşembe günü saat 10.00’da başlayan toplantısına Adalet Bakanlığı Müsteşarı Sayın Fahri Kasırga’nın sağlık sorunları nedeniyle hastaneye sevk aldığı, Personel Genel Müdürlüğü’nde görevli Tetkik Hakimi Nihat Ulus’u görevlendirip sözlü olarak bugün (dün) saat 10.22’de bildirdiğinde, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Vekili’nin toplantıya katılması, yüksek kurulun çalışmalarının sağlanması yönünde Adalet Bakanlığı’na yazı yazılmış ancak herhangi bir yanıt verilmemiş, toplantı da yapılamamıştır” denildi.
Dosyası Yargıtay’a gönderildi
Kasırga’nın, kurulun seçimlerine katılmaması üzerine, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Başsavcılık, Avukat Sedat Vural’ın Adalet Bakanı Cemil Çiçek ve Müsteşar Fahri Kasırga hakkında yaptığı suç duyurusuyla ilgili olarak dün Müsteşar Kasırga’nın dosyasını Yargıtay 1. Başkanlığı’na gönderdiği öğrenildi.
Avukat Vural, Danıştay ve Yargıtay’daki boş üyelikler için 2 ay içinde seçim yapılması gerektiği yönünde yasa maddesi bulunmasına karşın yaklaşık 10.5 aydır HSYK’yı toplantıya çağırmadıkları için Adalet Bakanı Cemil Çiçek ile Bakanlık Müsteşarı Fahri Kasırga hakkında Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu. Vural, şikayet dilekçesinde, HSYK’ya Yargıtay tarafından seçilen iki üyenin Cumhurbaşkanı tarafından atanmasından sonra, Çiçek’in “kendi yanında olan üye sayısının azınlıkta kaldığı inancıyla kurul”u toplantıya çağırmadığını öne sürdü. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Erdoğan’a kendi çıkardığı yasadan suç duyurusu

SONRAKİ HABER

Ölmek mi lazım!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...