23 Mart 2007 00:00

Nihayet beklenen yağışlar geldi

Küresel ısınma nedeniyle kuraklık tehlikesi tartışmaları yoğunlaşırken, beklenen yağışlar nihayet dün sabah saatlerinden itibaren Marmara Bölgesi’nde etkili olmaya başladı.

Paylaş

Küresel ısınma nedeniyle kuraklık tehlikesi tartışmaları yoğunlaşırken, beklenen yağışlar nihayet dün sabah saatlerinden itibaren Marmara Bölgesi’nde etkili olmaya başladı. İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, sağanak yağışlar nedeniyle su baskınları yaşanabileceği uyarısında bulundu.
Yıldırım yaptığı açıklamada, Marmara Bölgesi’nde başlayan yağışların 3 gün süreceğini söyledi. Yağışların İstanbul’da çok etkili olmayacağını vurgulayan Yıldırım şunları kaydetti: “Şiddetli yağışlar, başta Çanakkale olmak üzere Edirne ve Kırklareli’nde hayatı olumsuz yönde etkileyecek. Bu bölgelerimizde sel ve su baskınları bekliyoruz.”
Mustafa Yıldırım, İstanbul’da sabah (dün) saatlerinde başlayan yağmurun “çamurlu su” şeklinde yağdığına işaret ederek daha sonra yağışın normale döndüğünü anlattı. Bunun nedeninin, “2 gündür etkili olan kuvvetli lodos ve uzun süredir yağmur yağmaması nedeniyle havada biriken egzoz gazı, duman, toz gibi kirletici partiküllerin yağışla birlikte yeryüzüne inmesi olduğunu” dile getiren Yıldırım, bunun normal bir durum olduğuna işaret etti.
En sıcak mart
Yıldırım, İstanbul’da 21 Mart Çarşamba günü hava sıcaklığının 24 dereceye ulaştığını ifade ederek “Hava sıcaklıkları 21 Mart’ta mevsim normallerinin 8-10 derece üstüne çıktı. İstanbul dün, son 6 yılın en sıcak mart ayını yaşadı” dedi. Yıldırım, hava sıcaklıklarının 26 Mart pazartesi günü biraz daha düşerek mevsim normalleri olan 11-12 derece civarında olacağını sözlerine ekledi. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Mühendislerden İETT arazisinin satışına eleştiri

SONRAKİ HABER

Paranoya!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...