23 Mart 2007 00:00

Satış heyecan yarattı

İstanbul’un en değerli arazilerinden sayılan İETT garajının Dubai Şeyhi’ne satılması, medyada geniş yer buldu. Birçok gazete arsanın fiyatının artmasına dikkat çekerek fiyatın yüksekliğinden dem vurdu.

Paylaş

İstanbul’un en değerli arazilerinden sayılan İETT garajının Dubai Şeyhi’ne satılması, medyada geniş yer buldu. Birçok gazete arsanın fiyatının artmasına dikkat çekerek fiyatın yüksekliğinden dem vurdu. Miktarın beklentilerin altında olmasının ise sözü edilmedi. En yaygın benzetme, Zorlu grubu ile Şeyh Maktum arasında bir “rövanş” yaşandığına dairdi. Çünkü daha önce iki şirket Karayolları arazisinin ihalesine girmiş ve bu araziyi Zorlu almıştı.
Satış, gazete manşetlerine şöyle coşkulu ifadelerle yansıdı: “Yer aynı yer fiyat 7 misli” (Hürriyet), “En pahalı rövanş” (Posta), “Şeyhistanbul” (Akşam), “Rövanş Şeyh’in” (Sabah), “Kule kule oturun” (Takvim), “Rövanşı aldı” (Yeni Şafak), “İhaleyi Maktum aldı, kazanan Zorlu oldu” (Referans).
Cumhuriyet ihalenin hukuka uygun olmadığını öne sürerek “Skandal ihale” manşetini kullandı.
En ilginç yorumlardan biri de, Takvim’e aitti: “Dubaili Şeyh Maktum İETT arazisini aldı. Levent’e biri 300 metre, 2 kule dikecek. 2 yıl önce herkes karşıydı. Dün 1 milyar 156 milyon YTL’yi duyunca çark ettik...” (MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Babahan’a Mesut Parlak uyarısı

SONRAKİ HABER

Newroz’da ‘olay’ arayanlar zorlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...