24 Mart 2007 00:00

Yalnızlık, ölüm, paranoya vs...

Garajistanbulpro'nun sahneye koyduğu "Ya Seni Rüyasında Bir Daha Hiç görmezse" adlı oyun önceki gün izleyici ile buluştu.

Paylaş

Garajistanbulpro'nun sahneye koyduğu "Ya Seni Rüyasında Bir Daha Hiç görmezse" adlı oyun önceki gün izleyici ile buluştu.
Naz Erayda'nın, Sevim Burak'ın öykülerinden uyarladığı ve yönettiği oyun 5, 6, 7 Nisan tarihlerinde sahnelenecek. Derya Alabora, Mustafa Avkıran, Övül Avkıran, Güneş Berberoğlu ve Gülbin Yeşil'in rol aldığı oyun yalnızlık, paranoya, ölüm, azınlık olma hali üzerine kurgulanmış hareket, ses, söz, ışık, görüntü ve oyun parçalarından oluşuyor.
Naz Erayda'nın çalışması Türk Edebiyatı'nda önemli bir yeri olan öykü yazarı Sevim Burak'ın "Yanık Saraylar" adlı kitabındaki öykülerinin düşündürdüğü kavram/ çağrışım/durumları kurgulama üzerine yapılan çalışmalar sonucu ortaya çıkmış. Oyun, tıpkı Sevim Burak metinleri gibi, her an her şeye dönüşebilen parçalanmış bir sahne diliyle, eşyaların kişileştiği, kişilerin eşyalaştığı, farklı bir zaman kavramının hüküm sürdüğü, tekrarlar yoluyla bir tedirginliğin yaratıldığı, hatıraların hayalet kavramlar olarak etrafta dolandığı, anlamla biçimin çeşitli birlikteliklerinin araştırıldığı bir tarzla izleyiciye sunuluyor. (Garajistanbul: 0212 244 44 99) (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

GÜNLÜK

SONRAKİ HABER

Pir Sultan bugün sahneleniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...