24 Mart 2007 00:00

Antalya pazarcıları çözüm istiyor

Antalya’daki pazarcılardan kapalı pazar yeri yapımı için istenen paraların önü arkası kesilmezken, esnafın ne zaman nerede tezgah açabileceği belirsizliğini koruyor.

Paylaş

Antalya’daki pazarcılardan kapalı pazar yeri yapımı için istenen paraların önü arkası kesilmezken, esnafın ne zaman nerede tezgah açabileceği belirsizliğini koruyor. Antalya Pazarcılar Odası’nın sürekli para istemesi, pazarcıyı isyan ettiriyor.
Olay, geçtiğimiz ay, kimliğini açıklamayan birinin avukatı aracılığı ile Osmanlı devleti zamanından kalma tapusunu göstererek Antalya’da Soğuksu ve Meltem semtlerinin adliye binasına kadar olan büyük arsaların sahibi olduğunu açıklamasıyla başladı. Şahsın, Soğuksu Mahallesi’ndeki kapalı pazaryerini (Salı Pazarı) kullandırmayacağını söylemesinin üzerine pazarcılar tezgah açamadı ve pazarı zorunlu olarak Bayındır Mahallesi’ne taşıdılar. Bunun üzerine Antalya Pazarcılar Odası, pazaryeri alanını, sahibi olduğu kişiden satın alıp, kapalı pazaryerini yıkıp yerine daha büyüğünü inşa edecekleri iddiasıyla üyelerinden para istemeye başladı. Pazarcılar ise tuttukları avukat aracılığı ile olayı yargıya taşıdılar. Esnafın avukatı H. İbrahim Cihandemir, pazarlarda dağıttığı bildirilerde ‘Antalya Pazarcılar Odası Başkanı İsmail Öz’e noter aracılığı ile ihtar çekilmiş olup aleyhinde suç duyurusunda bulunacaklarını’ ve odaya para ödenmemesini, ödenen paraların boşa gideceğini ve sürecin mahkemece sonuçlandırılacağını bildiriyor.
Kafamız karıştı.
Pazarcı Yaşar Keser, Avukat Cihandemir’in bildirisinde para ödenmemesi yazarken Oda’nın pazarcılara para konusunda ısrar etmesi üzerine arkadaşlarıyla birlikte Muratpaşa Belediyesi’ne gittiklerini; orada da “Arsa bize ait değil şu an. Bir şey yapamıyoruz. İş belli olmadan bir şeye de para ödemeyin” dediklerini söyleyerek, “Sonumuzun ne olacağı belli değil, bir çözüm bulsunlar artık” diyor. Tevfik İş ise odaya iki bin YTL ödeyip, on bir tane de 540 YTL’lik senet imzalayanlardan. İş, “Bunca esnaftan bu kadar parayla altından mı döşeyecekler tezgahları?” diye soruyor. Ahmet Deniz ise “İsmail Öz, yaklaşık 1400 esnaftan toplayacağı 9 trilyonu ne yapacak acaba? Belli ki ortada rant kavgası var” dedi. Deniz, yer için para isteyip, sözleşmede kiracı olarak gösterildiklerini belirterek, “Böyle çelişki olmaz” diyor. Şerif Işık da tuttukları avukatın İsmail Öz’le görüşmeye çalıştığını, bazı hususlarda anlaşma sağlandığını fakat sürekli fikir değiştirildiğini belirtti. Ekrem Ağırman’ ise, “Bizler de ev geçindiriyor, aileye bakıyor ve çocuk büyütmeye çalışıyoruz. Hepimizin verdiği ekmek kavgası aynı. Ama ekmeğimizle oynuyorlar!” dedi. (Antalya / EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

İngiltere darbe için düğmeye bastı

SONRAKİ HABER

Bush’a çekilme baskısı artıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...