24 Mart 2007 00:00

İngiltere darbe için düğmeye bastı

İngiltere’nin, muhalefet liderlerine yönelik aldığı sert önlemleri nedeniyle Batı ülkelerinin üzerindeki baskıyı artırdığı Zimbabve lideri Robert Mugabe rejiminin sonunu getirmek için düğmeye bastığı bildirildi.

Paylaş

İngiltere’nin, muhalefet liderlerine yönelik aldığı sert önlemleri nedeniyle Batı ülkelerinin üzerindeki baskıyı artırdığı Zimbabve lideri Robert Mugabe rejiminin sonunu getirmek için düğmeye bastığı bildirildi. İngiltere’nin, Mugabe’yi devirmek için muhaliflerin yanı sıra Mugabe’nin lideri olduğu Zanu-PF partisi liderleriyle de gizli görüşmelerde bulunduğu öğrenildi. Görüşmelerden haberdar olduğu bilinen Mugabe, Zanu-PF yetkililerini kastettiği açıklamasında, “Emperyalistler ne zamandan beri Zanu-PF’nin dostu oldu?” demişti.
Ülke siyasetindeki etkili isimlerden din adamı Pius Ncube ise, Mugabe rejimi üzerindeki baskının, “bir darbeyi zorladığını” ileri sürerek Zimbabvelileri sokağa çıkmaya çağırdı. Zimbabve’deki olaylar, “Demokratik Değişim Hareketi” (MDC) lideri Morgan Tsvangirai ile beraberindeki 50 MDC üyesinin, hükümet karşıtı bir eylem sırasında gözaltına alınması ve tutukluluk süreleri boyunca ağır işkenceye maruz kaldıklarının ortaya çıkması ve muhaliflerin ülkeyi terk etmesine izin vermemesiyle alevlenmişti. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

BM, İran diplomasisine hız verdi

SONRAKİ HABER

Antalya pazarcıları çözüm istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...