24 Mart 2007 00:00

Ulaş’ın çiftçi kızları

Sivas’ın Ulaş ilçesine bağlı Hacımirza köyünde yaşayan 2 genç kız, hem üniversite eğitimlerine devam ediyor, hem de çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşarak ailelerinin geçimine katkı sağlıyor.

Paylaş

Sivas’ın Ulaş ilçesine bağlı Hacımirza köyünde yaşayan 2 genç kız, hem üniversite eğitimlerine devam ediyor, hem de çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşarak ailelerinin geçimine katkı sağlıyor. Ulaş Kaymakamı Alp Arslan, Tarım İl Müdürlüğü’nün 7 Mart’ta düzenlediği Kadın Çiftçiler Bilgi Yarışması’nda birinciliği elde eden ve Hacımirza köyünde yaşayan Zehra Ediş ve Sevda Polat adlı genç kızları köylerinde ziyaret etti.
Kent merkezinden uzak bir köyde yaşamalarına rağmen üniversite eğitimlerine de devam eden genç kızlarla görüşen Arslan, Ediş ve Polat’ın toplam 13 ilçeden 26 kadın çiftçinin katıldığı yarışmada 130 puan alarak birinciliği elde ettiklerini anımsattı. Zehra Ediş ve Sevda Polat’a, Ulaş Ziraat Odası Yönetim Kurulu tarafından da altın hediye edildi. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Zehra Ediş, köyde sınavlara hazırlandıklarını, hem de çiftçilik ve hayvancılıkla uğraştıklarını söyledi. Bu sistemle, aynı üniversitenin Kamu Yönetimi Bölümü öğrencisi olan Sevda Polat ise arkadaşı Zehra Ediş ile birlikte hem üniversite eğitimlerini sürdürdüklerini, hem de tarım ve hayvancılık konusunda bilgiler edindiklerini belirtti. (Sivas/AA)
ÖNCEKİ HABER

Abdüllatif Şener’e ‘tenzil-i rütbe’

SONRAKİ HABER

TİT yine tehdit etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...