24 Mart 2007 00:00

Abdüllatif Şener’e ‘tenzil-i rütbe’

Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener’in, AKP teşkilatına yönelik 4 adaylı ilk anketin ardından yapılan ikinci anketle ancak 6 isim arasına girebilmesi parti içinde, “tenzil-i rütbe” olarak değerlendirildi.

Paylaş

Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener’in, AKP teşkilatına yönelik 4 adaylı ilk anketin ardından yapılan ikinci anketle ancak 6 isim arasına girebilmesi parti içinde, “tenzil-i rütbe” olarak değerlendirildi.
Şener, teşkilata yönelik yapılan ve bakanlar Mehmet Aydın, Vecdi Gönül, Beşir Atalay ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Köksal Toptan’ın aday olarak gösterildiği ankete, “Anketler isimsiz olmalıydı” diye tepki göstermişti. Şener’in, AKP’nin önceki gün yapılan il başkanları toplantısında dağıtılan anket formunda 4 isme ek olarak Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile birlikte 6’ncı aday olarak ilan edilmesi, “Başbakan Erdoğan Şener’in gönlünü aldı” yorumlarına yol açtı.
Ancak 9 aday arasına girebildi
Ancak, Şener’in Köşk adayları arasında ilk 6’ya girmesi, AKP içinde tam tersine bir değerlendirmeye neden oldu. Özellikle RP kökenli Milli Görüşçü AKP’lilerce, Şener’in isminin, “Başbakan Erdoğan, Dışişleri Bakanı Gül ve TBMM Başkanı Arınç olmazsa kim Cumhurbaşkanı olabilir” sorusunun 6 seçeneğinden biri olarak sorulduğuna dikkat çekilerek, “Bu üç ismin olmaması durumunda önceki 4 isme ek olarak il başkanlarına 2 isim daha soruldu. Şener bu iki isimden biri. Bu ilk 3’ten sonraki 6 arasında olduğunu gösterir. Yani ancak ilk 9’a girebildiğinin göstergesidir” görüşü dile getirildi.
Parti içinde ilk üçlünün ardından ancak 6 aday arasında yer alabilmesinin Şener için bugünkü AKP’nin temellerinin atıldığı FP dönemine göre “tenzil-i rütbe” olduğu iddia edildi. FP döneminde Erdoğan yasaklı olduğu için Gül, Arınç ve Şener, tek tek Recai Kutan’a karşı aday olacaklarını açıklamışlardı. Ancak 2000 yılı Mayıs ayında yapılan kongre öncesi üç isim bir araya gelerek Yenilikçi hareketin eşit statüdeki liderler olarak uzlaşmış ve “eşitler arasında birinci” niteliğiyle Gül’ün genel başkan adayı olmasına karar vermişlerdi. AKP’nin kuruluş sürecinde de Erdoğan’ın genel başkanlığının ardından Gül, Arınç ve Şener, parti içinde sürekli eşit statüde görülmüşlerdi. (Ankara/ANKA)
ÖNCEKİ HABER

Ailelere görüş yasağı

SONRAKİ HABER

Ulaş’ın çiftçi kızları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa