25 Mart 2007 00:00

‘AB’ye karşı savaşanların haklılığı ortaya çıktı’

AB, Roma Antlaşması’nın 50. yıldönümünü dönem başkanı Almanya’nın başkenti Berlin’de çeşitli etkinliklerle kutlamaya hazırlanırken, AB’ye yönelik tepkiler de artarak sürüyor.

Paylaş

AB, Roma Antlaşması’nın 50. yıldönümünü dönem başkanı Almanya’nın başkenti Berlin’de çeşitli etkinliklerle kutlamaya hazırlanırken, AB’ye yönelik tepkiler de artarak sürüyor. Ortak bir açıklama yayımlayan dünya komünist ve ilerici partileri, “BugünAB’ye karşı savaşanların haklılığının gün yüzüne çıktığına” dikkat çektiler. Açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Roma Anlaşması, temel güçler ve Batı Avrupa tekelci sermayesi için bir seçenekti. 50 yıl sonra, AB içindeki gelişmeler, onun politikalarına karşı mücadele eden, Maastricht Anlaşması’na hayır diyen güçleri ve AB’ye- karşı savaşanların haklılığını gün yüzüne çıkıyor.
İş ve ücretlere, emeklilik ve sosyal güvenliğe, emeğe ve sendikal haklara karşı saldırılarda artış gözlenmektedir. Temel haklar, büyük sermaye için meta ve kâr kaynağı haline getirildi. AB’nin, Afganistan ve Irak’taki emperyalist savaşlarda NATO ve ABD ile işbirliği; yasadışı CIA uçuşları, direnen halklar ve ülkelere karşı baskılar da giderek askerileşiyor. Bizler, halkların ihtiyaçları ve çıkarlarıyla uyuşacak alternatiflerin yaratılması için karşı duruş sergilerken, sosyalizmin Avrupa halkları için gerçek alternatif olduğunu ilan ediyoruz. Böyle bir Avrupa, uluslararası barışı destekleyebilir ve çatışmalar için politik çözümlerin savunuculuğunu üstlenebilir.”
Ortak açıklamada, Belçika’dan, Rusya’ya 30 yakın komünist ve ilerici partinin yanı sıra Emek Partisi’nin de imzası bulunuyor. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Hükümet üreticiyi karanlıkta bıraktı

SONRAKİ HABER

Abbas: İsrail ateşkes önerdiAbbas:

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...