25 Mart 2007 00:00

Sirwan dergisi Azadiya Welat ismiyle yayınlanacak

İnternet üzerinden Kürtçe yayın yapan Sîrwan dergisi, Türkiye’de tek Kürtçe yayın yapan Azadiya Welat gazetesinin kapatılmasını kınamak amacıyla bir hafta boyunca Azadiya Welat ismiyle yayın yapacak.

Paylaş

İnternet üzerinden Kürtçe yayın yapan Sîrwan dergisi, Türkiye’de tek Kürtçe yayın yapan Azadiya Welat gazetesinin kapatılmasını kınamak amacıyla bir hafta boyunca Azadiya Welat ismiyle yayın yapacak. Dergi, Azadiya Welat’la dayanışmak için bütün Kürtçe yayınlara gazeteye sahip çıkma çağrısı yaptı.
Azadiya Welat gazetesine yönelik yayın durdurma kararına tepkiler sürüyor. İşveç’te internet üzerinden Kürtçe yayın yapan Sîrwan dergisi gazeteye verilen cezayı kınamak ve gazeteye sahip çıkmak amacıyla yaptığı yazılı açıklamada, derginin bir hafta boyunca Azadiya Welat ismiyle çıkacağını duyurdu. Derginin Yayın Kurulu adına yapılan açıklamada şöyle denildi: “Sîrwan dergisi olarak Kürt basınına yönelik baskıları şiddetle kınıyoruz. Gündem, Yaşamda Gündem gazetelerinin hukuksuz bir şekilde kapatılmasından sonra, Azadiya Welat gazetesinin de aynı hukuksuzlukla kapatılmasını nefretle kınıyoruz.
Kürtçe yayın yapan bütün gazete, internet siteleri ile dergiler Azadiya Welat tekrar yayına başlayana kadar Azadiya Welat ismiyle çıkması gerekir. Biz Sîrwan dergisi olarak bir hafta boyunca Azadiya Welat gazetesinin logosuyla çıkacağız. Bir hafta boyunca dergimizin ismi Azadiya Welat olacaktır. “ (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

NOT

SONRAKİ HABER

Af örgütüne Öcalan dosyası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa