25 Mart 2007 00:00

mektuplar elden ele dolaşıyor!

Gazeteyle tanışmamız mücadele içinde oldu. BOYTAŞ 2’de (Bellona) 9-10 yıllık işçi olmamıza rağmen, 480 YTL maaş alıyorduk. Bu tür haklarımız için, Öz Ağaç-İş sendikacılarının olumsuz tavırlarına karşı özellikle bu sene işçiler olarak, Bellona’dan ve İstikbal’den toplu sözleşmelere yakın sendikayı sıkıştırdık.

Paylaş

Gazeteyle tanışmamız mücadele içinde oldu. BOYTAŞ 2’de (Bellona) 9-10 yıllık işçi olmamıza rağmen, 480 YTL maaş alıyorduk. Bu tür haklarımız için, Öz Ağaç-İş sendikacılarının olumsuz tavırlarına karşı özellikle bu sene işçiler olarak, Bellona’dan ve İstikbal’den toplu sözleşmelere yakın sendikayı sıkıştırmaya başladık. İşte bu dönemde gazetemizi tanıdık. Bu konularla ilgili mektupları okuttuydu arkadaşlar.
Yaş 30. Keşke gazetemizle daha önceden tanışmış olsaydık. Diğer arkadaşlarıma da anlattığımda onlarda da özgüven oluşuyor. İçten içe kendilerine bir güven oluşuyor. Tabii işyerinde korku da var. Ekmek davası çünkü. İşten atılma korkusu.
Boş zamanlarda keşke gazetemiz çok okunsa. Ben de önceden okumuyordum, dürüst olmak lazım. Ne okuyorduk? Peygamber efendimizin kitaplarını verdiği için Zaman’a abone olduk. Kitapları aldık ama bizlerden bahsetmediği için aboneliği kestik. İşte sonra Evrensel’le tanıştık.
Ben gazeteyi okuduğum müddetçe sıkıntısını zararını görmedim. Ama patronların çok rahatsız olduğunu biliyoruz. Çünkü çıkan haber ve özellikle mektuplar işyerinde hatta diğer fabrikalarda elden ele dolaşıyor.
Yaşadıklarım bana şunu düşündürdü. Bu gazeteyi önceden okumadığım için ömrümün üçte biri boş mu geçti? Öyle de hissediyorum.
Çünkü fabrikalardaki mücadelemizde önümüzü görmemizi sağladı bu tarz mektuplar. İşçilere dağıtıyoruz. Onlar da bazen gazeteyi okuyorlar. Bu iyi oluyor. Siyasete bakışımız da değişti. Niye? Yalan yok, ben de işçilerin çoğu gibi AKP’ye oy verdim. Ama uygulamaları işçinin karşısında.
İşte bunu mektuplar ve gazetemiz sayesinde daha iyi gördük. Artık oyumuz AKP ve onun gibiler için geçersizdir. Az da olsa gazeteye yazılması ve okumamız sayesinde gerçekten, samimiyim insanın bakışı değişiyor. Herkese gazeteyi okumasını öneririm. Bir de arkadaşlarına vermelerini.
Mahmut Uçan
ÖNCEKİ HABER

yalnız değiliz

SONRAKİ HABER

sığınacağımız bir liman oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...