26 Mart 2007 00:00

Bu mücadele hepimizin

Mersin Serbest Bölgesi’nde kölelik koşullarına karşı mücadele veren işçi kardeşlerimize merhaba! Bizler, Ümraniye OSB’de kurulu fabrikalarda çalışan işçileriz.

Paylaş

Mersin Serbest Bölgesi’nde kölelik koşullarına karşı mücadele veren işçi kardeşlerimize merhaba! Bizler, Ümraniye OSB’de kurulu fabrikalarda çalışan işçileriz. Gazetemiz Evrensel’de çıkan haber ve mektuplarınızı takip ediyoruz. Ülkemizin değişik bölgelerinde çalışıyor olsak da biz işçilerin sorunları ortaktır.
Bizler, sendikalı ve sendikasız fabrikalarda çalışıyoruz. Esnek çalışma, maaşların düzensiz ödenmesi, sendikaya üye olan işçilerin işten çıkarılması, zorunlu mesailer, sürekli iş kazaları, çalışma alanlarının kameralarla sürekli takip edilmesi ve benzeri birçok sorunu yaşamaktayız.
Mevcut hükümet, çalışma koşullarımızı iyileştirmesi gerekirken her gün çıkardığı değişik yasalarla hayatımızı daha da zorlaştırmaktadır. Kıdem ve ihbar tazminatlarını kaldırması ve patronlara yeni vergi indirimleri uygulamasıyla açık seçik tarafını ilan etmektedir. Anayasal hakkımız olan sendika hakkımızı kullandığımızda, işten çıkarıldığımız zaman yine aynı hükümet, sessizliğini bozmamaktadır.
Seçim süreci yaklaştı. Muhtemeldir ki bugün bizim mücadelemizi görmek istemeyen bütün siyasi partiler, yarın bizden oy talep etmek için yanımıza yaklaşacaklardır. Mersin Serbest Bölge ve Organize Sanayi Bölgesi işçileri olarak bizler, bu oyuna inanmayalım. Çünkü bizi bu koşullarda çalıştıran, buna göz yuman onlardır. Bunun için Ümraniye Organize Sanayi Bölgesi işçileri olarak, hem kendi taleplerimize hem Mersin Serbest Bölgesi’nde çalışan işçi kardeşlerimizin taleplerine sahip çıkacağız. Bu mücadelenizi OSB işçilerine anlatacağız. Sizlerin vermiş olduğu bu mücadelenin kazanımları, bütün işçi sınıfının kazanımı olacaktır. Bu inançla vermiş olduğunuz bu mücadeleyi kazanacağınıza inanıyoruz.
Yaşasın İş-Ekmek-Özgürlük Mücadelemiz
Ümraniye OSB işçileri (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Son dört yılın bilançosu

SONRAKİ HABER

‘Mersin Serbest Bölge işçilerine selam olsun’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...