26 Mart 2007 00:00

İstatistikler tavan yaptı

Avrupa Şampiyonası Grup Elemeleri’nde oynadığı 4 maçı da kazanan Türkiye, 7 grupta oynanan elemelerin en başarılı iki takımından biri oldu.

Paylaş

Avrupa Şampiyonası Grup Elemeleri’nde oynadığı 4 maçı da kazanan Türkiye, 7 grupta oynanan elemelerin en başarılı iki takımından biri oldu.
Grup elemelerinde bugüne kadar oynanan tüm karşılaşmalarda Türkiye ile birlikte sadece (F) Grubu lideri İsveç puan kaybetmezken, diğer takımların tümü puan yitirdi. (C) Grubu’nda Türkiye, 4 maçta 4 galibiyet alırken, 12 gol atıp, kalesinde ise sadece 1 gol gördü. İsveç ise (F) Grubu’nda 4 maçını da kazanıp, 8 gol attı ve 2 gol yedi.
Avrupa Şampiyonası Grup Elemeleri’nde Türkiye, Rusya ile birlikte en iyi iki savunmacı takım oldu. Elemelerde 4 maçta kalesinde 1 gol gören Türkiye, maç başına 0,25 gol yeme oranı yakalarken, Rusya ise 5 maçta 1 gol yiyerek, maç başına 0,20 ortalama tutturdu.
Türkiye, 7 eleme grubu içinde en golcü takım olan Almanya’nın ardından, 4 maçta 12 gol (Maç başına 3 ortalama) ile en iyi takımlar arasında yer aldı.
Elemelerde (D) Grubu lideri 5 maçta 21 gol atan Almanya, maç başına 4,2 ortalama tutturarak tüm takımlar içinde zirvede tek başına kaldı.
(D) Grubu’nda yer alan diğer takımlardan Çek Cumhuriyeti, 5 maçta 14 gol (Maç başına ortalama 2,8) ve Slovakya 5 maçta 15 golle (Maç başına ortalama 3) oynadılar. Hırvatistan da 5 maçta 15 golle, maç başına 3 ortalama tutturarak, Slovakya ve Türkiye ile birlikte en golcü 2. takımlar arasında yer aldı.
Gökhan 550. golü attı
Yunanistan maçında milli takımın 2. golünü kaydeden Gökhan Ünal, milli takım tarihine geçti. Kayserisporlu futbolcu, attığı golle Türk Milli Takımı’nın 84 yıllık tarihindeki 550. golü kaydetti. Yunanistan karşısında 6. kez (A) milli formayı giyen geçen yılın ‘’Gol Kralı’’ Gökhan, 2. kez gol sevinci yaşadı.
Türkiye’nin tarihindeki ilk golünü Zeki Rıza Sporel, 100. golünü Mustafa Ertan, 200. golünü Osman Arpacıoğlu, 300. golünü Uğur Tütüneker, 400. golünü Sergen Yalçın, 500. golünü de Fatih Tekke atmıştı.
Sakatlar İstanbul’a döndü
A Milli Takım’da sakatlıklar ve cezalar nedeniyle kadrodan çıkarılan Gökhan Ünal, İbrahim Üzülmez ve Gökhan Zan, İstanbul’a döndü.
Edinilen bilgiye göre, diz yan bağlarında esneme olan İbrahim Üzülmez’in MR’ı çekilecek. Gökhan Ünal ve İbrahim Üzülmez sakatlıkları, Gökhan Zan da sarı kart cezası nedeniyle kadrodan çıkartılmıştı. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Yunan basını rezillik dedi

SONRAKİ HABER

Mutteki: Baskılar sonuç vermez

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...