26 Mart 2007 00:00

Yunan basını rezillik dedi

Avrupa Şampiyonası Elemeleri C Grubu’nda Türkiye’nin Yunanistan’ı deplasmanda 4-1 yenmesi Yunanistan basınında geniş yer buldu.

Paylaş

Avrupa Şampiyonası Elemeleri C Grubu’nda Türkiye’nin Yunanistan’ı deplasmanda 4-1 yenmesi Yunanistan basınında geniş yer buldu.
Maç sonucunu ‘’İnanılmaz’’ olarak niteleyen Yunan televizyonları, ‘’ Milli takımımızın kara gecesi’’, ‘’Kabus gecesi’’ gibi ifadelerle maçı yorumladılar. Yunanlı oyuncuları sergiledikleri ‘’gönülsüz’’ oyun, teknik direktör Otto Rehhagel’i ise uyguladığı taktik nedeniyle eleştiren televizyonlar, Türk Milli Takımı’nın ise haklı bir galibiyet elde ettiğini belirttiler. Televizyonlar, beklenenden erken gelen golün Yunanistan Milli Takımı’nın oyun disiplinini etkilediğini ve üst üste kaçırılan gollerin yenilginin önünü açtığı değerlendirmesini yaptılar.
Ağır mağlubiyete rağmen Yunanistan’ın ümitlerinin tükenmediğini de belirten televizyonlar, Türkiye’nin önümüzdeki Norveç maçını kaybetmesi, Yunanistan’ın ise Malta önünde galip gelmesi halinde puanların tekrar eşitleneceğini ifade ettiler..
Yazılı basın daha sert eleştirdi
Farklı yenilgi yazılı basında da yankı buldu. Sport time gazetesi, “Karaiskakis’te Kölelik” yazısında, Milli takımın 25 Mart bayramından Türklere boyun eğerek oryantal dansettiğini ve bunun Yunan futbolunun en karanlık günlerinden biri olduğunu yazdı.
Tribünlerde yaşanan olayların ise utanç verici olduğunu belirten gazete, bu olaylar yüzünden cezalandırılma tehlikesinin bulunduğunu da belirtti. Katimerini gazetesi, “Milli takımda ne yürek ne de akıl vardı” başlıklı yazısında milli takımın beklentilerin çok altında kaldığını belirtiyor.
Metrosport, “Türkiye’den 4 gol, Yunanistan için utanç verici yenilgi” başlıklı yazısında Yunan takımının rezil olduğunu ancak, Nikopolidis’in yanlışlarını, savunmada yapılan hatalar ve orta sahada hayal gücü eksikliği nedeniyle takımın bunu hak ettiğini yazdı.
Skai Tv internet sayfasında, “Rezilik” başlığını kullandı ve Türk Milli takımının çok iyi bir performans ve akıllı bir oyunla Yunan milli takımını 4-1 skorla rezil ettikleri değerlendirmesinde bulundu. Atina Haber Ajansı ise, “Milli takımın trajik görüntüsü” başlığını kullandı. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Mübarek ‘saltanat’ ilan etmeye hazırlanıyor

SONRAKİ HABER

İstatistikler tavan yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...