26 Mart 2007 00:00

Polonya halkı ‘Yıldız Savaşları’ istemiyor

ABD’nin Doğu Avrupa’da kurmayı planladığı “Füze Savunma Sistemi”ne, proje dahilindeki ülkelerden sert tepkiler geliyor.

Paylaş

ABD’nin Doğu Avrupa’da kurmayı planladığı “Füze Savunma Sistemi”ne, proje dahilindeki ülkelerden sert tepkiler geliyor. ABD’nin, ‘Yıldız Savaşları’ adıyla da bilinen “savunma sistemi” kapsamında füze sahası kurmayı planladığı Polonya’nın başkenti Varşova’da binlerce kişi, ülke topraklarına “Füze Sistemi” kurulması planlarını protesto etti.
Eylemde göstericilerin, “Bush teröristtir”, “Kahrolsun ABD” şeklinde pankartlar taşıması dikkat çekerken gösteride, “füze sistemi”nin yanı sıra ABD’nin 5. yılına giren Irak işgali ve Afganistan işgali de protesto edildi.
ABD’nin, özellikle İran ile Kuzey Kore ‘tehditleri’ne karşı Doğu Avrupa’da kurmak istediği sistem planları dahilinde Çek Cumhuriyeti ile Polonya’nın yanı sıra Kafkas ülkeleriyle de görüştüğü biliniyor. “Savunma Sistemi”ni kendisine tehdit olarak gören Rusya ise bu ülkeleri, ABD planlarına onay vermemeleri konusunda birçok kez uyarmıştı.
Bu arada Polonya’da geçen hafta yapılan bir anket ise halkın büyük bir kısmının ülkede ABD’nin füze sistemine karşı olduğunu gözler önüne serdi. GFK anket şirketince yapılan ankete göre Polonyalıların yüzde 51’i ülkelerin, Amerikan planlarına alet olmasına karşı çıktı. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

İlk çizginin heyecanıyla Durmadan, hep üreterek

SONRAKİ HABER

Mübarek ‘saltanat’ ilan etmeye hazırlanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa