27 Mart 2007 00:00

‘Taraftarlar tutarlı olmalı’

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, sarı-lacivertli taraftarların 2 maçta farklı tepkiler göstermelerini anlayamadığını belirterek, “Taraftarlarımız bana destek vermese de olur. Desteğe ihtiyacı olan futbolcularımdır” dedi.

Paylaş

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, sarı-lacivertli taraftarların 2 maçta farklı tepkiler göstermelerini anlayamadığını belirterek, “Taraftarlarımız bana destek vermese de olur. Desteğe ihtiyacı olan futbolcularımdır” dedi.
Zico, Samandıra Tesisleri’ndeki antrenman sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin “Fenerbahçe taraftarı Sivasspor maçında sizi istifaya davet etti. Bursaspor maçında ise tribünlere çağırdı. Taraftara kırgınlığınız var mı?” şeklindeki sorusuna, Brezilyalı teknik adam şöyle yanıt verdi: “Taraftar tepkisini göstermekte her zaman haklıdır. Benim kabul edemediğim, anlayamadığım, 2 hafta önce bir tepki verip, 2 hafta sonra bambaşka bir tepki vermeleridir. Sahada desteğe ihtiyacı olan futbolcularımdır. Bana destek vermeseler de olur. Futbolcularıma destek versinler, benimle kafalarını çok fazla meşgul etmelerine gerek yok. Bir taraftarın böyle 2 farklı tepkisi olmamalı.”
‘Ligde hiçbir şey bitmedi’
Brezilyalı teknik adam, ligde şu anda lider durumda olduklarını ama henüz hiçbir şeyin bitmediğini kaydetti. Hedeflerine ulaşmak için çalıştıklarını kaydeden Zico, şöyle devam etti: “Şu anda ligde bitmiş hiç bir şey yok. Beşiktaş ve Galatasaray arkamızda, ama ligde her şey olabilir. Rakiplerimize saygılıyız ama biz sadece kendi işimize bakıyoruz. En yakın rakibimiz Beşiktaş ve onlarla maçlarımız var. Şu anda önde olduğumuz için avantajlı olduğumuzu söyleyebilirim.”
‘Türk Milli Takımı doğru yolda’
Zico, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Grup Elemelerinde güçlü rakibi Yunanistan’ı deplasmanda 4-1 yenen Türkiye’nin yolunun açık olduğunu kaydetti. Brezilyalı çalıştırıcı, şunları kaydetti: “Türkiye harika bir maç çıkardı, galibiyeti hak etti. Türk Milli Takımı’nın çok doğru yolda olduğunu düşünüyorum. Şimdi Norveç maçı da çok önemli. Norveç, mağlubiyetle geliyor ve ayrı bir motivasyonu olacak. Türkiye’nin, Yunanistan maçını unutup, ayrı bir motivasyonla ve dikkatli oynaması lazım. Çünkü Norveç, kontraataklarla etkili olan bir takım. “
Ankara hazırlıkları
Öte yandan Fenerbahçe, Süper Lig’de 1 Nisan Pazar günü Ankaraspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını 1 günlük iznin ardından dün yaptığı antrenmanla sürdürdü.
Teknik direktör Zico yönetiminde Samandıra Tesisleri’nde yapılan ve yaklaşık 1 saat süren antrenmanda futbolcular, el topu oynayıp yarı sahada çift kale maç yaptı. Antrenmanda kaleci Rüştü, fizyoterapist Murat Çağlar ile birlikte takımdan ayrı çalışırken, tedavisi süren Kerim ise salonda çalıştı. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

En skorer Ersan

SONRAKİ HABER

Norveç ciddi bir rakip

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa