27 Mart 2007 00:00

Pakistan’da muhalif avı: 450 gözaltı

Pakistan’da Yüksek Mahkeme Başkanı Iftikhar Muhammed Çaudhry’nin, Devlet Başkanı Pervez Müşerref tarafından görevden alınmasının ardından patlak veren kriz giderek derinleşiyor.

Paylaş

Pakistan’da Yüksek Mahkeme Başkanı Iftikhar Muhammed Çaudhry’nin, Devlet Başkanı Pervez Müşerref tarafından görevden alınmasının ardından patlak veren kriz giderek derinleşiyor.
Müşerref’in kararını protesto için dün yapılması beklenen gösteri arifesinde ülke çapında düzenlenen operasyonlarda, 450 muhalif ve liderin gözaltına alındığı bildirildi.
Ülke geneline yayıldı
Muhalefet yetkilileri, yönetimi; Müşerref’e yakınlığıyla bilinen Pencap eyaleti geneli ve başkenti Lahor’da başta olmak üzere gözaltıların cumartesi günü başladığını ve dün sabaha kadar sürdüğünü belirtti. Operasyonların Ravalpindi ile İslamabad’da da düzenlendiği ifade edildi.
Aynı kaynaklar, gözaltına alınanların çoğunun, her ikisi de sürgünde bulunan eski başbakanlar Benazir Butto ile Navaz Şerif’in partileri “Pakistan Halk Partisi” (PPP) ile “Pakistan Müslüman Birliği” üyeleri olduğunu ve gözaltına alınanlar arasında avukatlar ve siyasetçiler bulunduğunu açıkladı.
Pakistan güvenlik güçlerinden, yapılan açıklamada ise gözaltına alınanların, hükümet karşıtı eylemde “bela” çıkaracağı istihbaratı geldiğini savundu.
Butto ve Şerif’in partilerinin ortak çağrısıyla dün yapılması öngörülen gösterilerde, 4 bin polisin görev yapacağı belirtiliyordu.
Yüksek Mahkeme Başkanı’nın 9 Mart’ta görevinden alınmasının ardından ülkede çok sayıda hükümet karşıtı protesto gösterisi düzenlendi.
Mahkemenin yeni başkanı Hindu Rana Bhagwandas cumartesi günü göreve başlamıştı. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Mısır’da referandum protestoları tetikledi

SONRAKİ HABER

Bazı direniş gruplarıyla görüştük

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...