27 Mart 2007 00:00

Adana TEKEL üretime başlıyor

Adana TEKEL işçilerine nihayet üretim verildi. Yaklaşık 2 yıldır üretim yapmayan Adana Tekel Sigara Fabrikası’nın üretime geçme kararı çıktı.

Paylaş

Adana TEKEL işçilerine nihayet üretim verildi. Yaklaşık 2 yıldır üretim yapmayan Adana Tekel Sigara Fabrikası’nın üretime geçme kararı çıktı. AKP Adana Milletvekili Abdullah Çalışkan ve Tek Gıda-İş Adana Şube Başkanı Gürsel Diliçıkık’ın birlikte TEKEL Sigara Fabrikası’nda işçilere yaptığı açıklamada fabrikanın mayıs ayından itibaren Samsun ve Maltepe ürünlerinde yumuşak paket üretimine geçileceği duyuruldu.
Uzun zamandır üretim yaptırılmayan işçiler kararı sevinçle karşılandı. Fabrika içerisinde bulunan Tekel Spor Lokali’nde yapılan ve işçilerin tamamının katıldığı açıklamada ilk sözü Tek Gıda-İş Şube Başkanı Gürsel Diliçıkık aldı. 2005 yılından bu yana fabrikanın kapatılmaması için mücadele ettiklerini, bu mücadelenin sonucunda başarıya ulaştıklarını ifade etti. Açıklamada söz alan AKP Milletvekili Abdullah Çalışkan, işçilerin bir hak mücadelesi verdiğini, örgütlü hareket etmenin de sonucunu aldığını belirtti. Emeğin “sağcısının” “solcusunun” olmayacağını belirten Çalışkan, bir yandan da özelleştirmelerin yapılması gerektiğini savundu. TEKEL, Telekom ve EBK gibi önemli kurumlarının ise devlette kalması gerektiğini söyledi. Çalışkan, Et Balık Kurumu’nun kapatılmasının hayvancılığı öldürdüğünü söyledi. (Adana/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Boydak’ta TİS imzalandı

SONRAKİ HABER

Petrol fiyatlarında 2007 rekoru

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...