27 Mart 2007 00:00

Köylülerin yol çilesi bitmiyor

Van’ın Muradiye ilçesine bağlı bazı köylerde karların erimesiyle birlikte oluşan çamur nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Paylaş

Van’ın Muradiye ilçesine bağlı bazı köylerde karların erimesiyle birlikte oluşan çamur nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor. İlçeye bağlı Dinçbaş, Yukarı ve Aşağı Demirtepe, Eski Tansu ve Ziyaret Mahallesi köylüleri kışın kardan, ilkbaharda ise çamurdan dolayı ulaşım konusunda büyük sıkıntı yaşıyor.
Ulaşımdaki zorluklar nedeniyle ilçeye gitmek istemediklerini belirten Dinçbaş köyünde yaşayan Sıddık Öztürk, Dinçbaş, Eski Tansu köyü, Aşağı ve Yukarı Demirtepe, Ziyaret Mezrası köylerinde okul olmadığı için öğrencilerini ilçedeki YİBO’ya gönderdiklerini ve öğrencilerin hafta sonu evlerine geldiklerinde çamur nedeniyle 3 kilometrelik yolu ancak 2 saat içerisinde aştıklarını söyledi.
‘Dayanacak gücümüz kalmadı’
Kışın kar nedeniyle ilkbahar ise çamur nedeniyle çile çektiklerini anlatan Öztürk, “Yetkililerden bizleri bu çileden kurtarmalarını istiyoruz. Köylüler olarak birleşerek birbirimizin araçlarını çamurdan kurtarmaya çalışıyoruz. Yolların bir an önce düzeltilmesini istiyoruz” dedi. Öztürk, en önemli dört ihtiyaçlardan olan okul, yol ve su sorunlarının bulunduğunu vurgulayarak vatandaş olarak perişan bir halde olduklarını, artık dayanacak güçlerinin kalmadığını bildirdi.
Öğrenciler tahta köprüden geçiyor Bendimahi Çayı üzerindeki eski tahta köprü üzerinden okula gittiklerini anlatan öğrenciler ise “Dizlerimize kadar çamura batıyoruz. Annelerimiz haklı olarak bizlere kızıyorlar. Ama bizim de başka çaremiz yok. Köyümüze gelen yolu kullanamıyoruz, yoldan geldiğimizde çamurda mahsur kalıyoruz. Arabaları da itmek zorunda kalıyoruz. Bu nedenle bu kısa ve kestirme yoldan geçmek zorundayız. Yetkililerden buraya bir köprü yapmalarını istiyoruz” diye konuştular.
Yetkililer yolun kurumasını bekliyor
Muradiye ilçesi Köye Hizmet Götürme Birliği yetkilileri ise karların erimesiyle oluşan çamur nedeniyle iş makinelerinin bile yolda mahsur kaldığını, tüm köy yollarının 2007 yılı çalışmaları kapsamına alındığını, ancak yolların kurumasıyla birlikte ilçedeki tüm köy yollarının stabilize kaplama çalışmalarına başlanacağını belirttiler.(Van/AA)
Ağrı’da 20 köyün yolu açılıyor
Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde yaklaşık 20 köy yolunun kar yağışı nedeniyle yaklaşık 1 aydan bu yana kapalı olması üzerine İl Özel İdaresi Köylere Hizmet Götürme Birliği ekipleri çalışmalara başladı. İlçeye bağlı 20 köyün ulaşımını sağlayan yolun 11 kilometrelik kısmı, 12 saat süren çalışmalar sonucu açılabildi. Kalan kısmında iki gün içinde açılması hedefleniyor.
ÖNCEKİ HABER

Kan davasına büyük protesto

SONRAKİ HABER

DTP’li belediye başkanına ‘şarbonlu’ tehdit mektubu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...