27 Mart 2007 00:00

Kan davasına büyük protesto

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Kerem Ölmez adlı öğretmenin kan davası nedeniyle öldürülmesi binlerce kişi tarafından protesto edildi.

Paylaş

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Kerem Ölmez adlı öğretmenin kan davası nedeniyle öldürülmesi binlerce kişi tarafından protesto edildi.
“Kahrolsun ağalık, “Kahrolsun feodal zihniyet”, “Kahrolsun ağalık aşiretçilik ve kan davası” yazılı pankartlar açan binlerce kişi, “Kerem hoca ölmedi”, “Bizler Kerem’iz”, “Kahrolsun aşiretçi ve ağalık zihniyeti” şeklindeki sloganlarla tepkilerini dile getirdiler.
Eylemde konuşan Eğitim Sen Yüksekova Şube Temsilcisi Mahmut Sayar, geçen yıl Altınoluk (Elver) köyünde bir kadının öldürülmesi ardından yaşanan husumetin şimdiye kadar devam ettiğine dikkat çekerek, “Bu olay bugüne kadar gelmemeliydi. Öğretmen arkadaşımız Kerem Ölmez ve iki kişinin de yaralanmasına neden olan bu olayı kınıyoruz” dedi.
Günümüzde halen kan davalarının sürüyor olmasının acı verici olduğunu kaydeden Sayar, şunları söyledi: “Özellikle ilçemizdeki feodal zihniyetin ve aşiretsel anlayışları halen kendisini yaşattığı ortaya da çıkmış oldu. 21. yüzyılda yaşayan toplumlarda kan davalarının olması çok acı ve nefret duyulacak bir durumdur. Biz eğitimciler olarak bu anlayışların karşısında olduğumuz gibi öğrencilerimize kalem tutmasını yazı yazmasını düşünmesini ve düşünerek üretmesini öğretmeye çalışırken öleceğimiz aklımıza gelmezdi. Kerem hoca aşiretçiliğe, feodalizme, kan davalarına karşı olan biriydi. Burada Kerem hocayı sahiplenen onbinlere teşekkür ediyorum.”
Açıklamanın ardından kitle olayı alkışlar protesto etti. Binlerce kişi daha sonra “Kahrolsun aşiretçilik” sloganı eşliğinde olayın meydana geldiği Orient İş Merkezi’ne kadar yürüdü. (Hakkari/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Akdeniz ve Ege’de Newroz kutlaması

SONRAKİ HABER

Köylülerin yol çilesi bitmiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa