28 Mart 2007 00:00

TGC Ödülleri verildi

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nce (TGC) bu yıl 47’inci kez düzenlenen “2006 Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri” törenle sahiplerine verildi.

Paylaş

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nce (TGC) bu yıl 47’inci kez düzenlenen “2006 Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri” törenle sahiplerine verildi.
Atatürk Kültür Merkezi’ndeki törende konuşan TGC Başkanı Orhan Erinç, geçen yılki törende yaptığı konuşmada, “Siyasetçilerin, gerilerde kalmasını dilediğimiz gazetecilere yönelik geleneksel yaklaşımlarının bir süredir yeniden tırmanmaya başladığını söylemek durumundayız. Her olumsuzluğun kökeninde gazeteci arama alışkanlığı, giderek ceza ya da tazminat tehdidiyle gazetecileri terbiye etme niyetinin somut örneklerine dönüşmektedir” dediğini hatırlattı. Erinç, “Aradan geçen bir yıllık süreçte durum değişmediği gibi, yaklaşım başka alanlara da yaygınlaştırılarak, bazı yayın organlarına baskı yapılıyor izlenimini veren bir niteliğe bürünmüştür” dedi. Suikasta kurban giden gazeteci Hrant Dink konusuna da değinen Erinç, “Tetikçilerin arkasındaki güçlerin bulunması beklentimizi yinelemek istiyoruz” dedi.
Daha sonra, ödül törenine geçildi. “Gazetecilik” kategorisinde, “Siyasal Haber” dalında “Bu Nasıl Tahliye” başlıklı haberiyle Milliyet Gazetesi’nden Lube Ayar’a ödül verilirken, Hürriyet Gazetesi’nden Aslı Sözbilir de “Cübbesiz Ahmet Hoca” haberiyle övgüye değer bulundu. “Ekonomi” dalında “Türkiye’de Çöken Tarım” haberiyle Cumhuriyet Gazetesi Ekibi ödülün sahibi oldu. “Çevre-Eğitim-Sağlık” dalında “Toplum Ödülü”nü, “Ders Kitabında Abdest Hurafesi” başlıklı haberiyle Milliyet Gazetesi muhabiri Burcum Devrez alırken, çeşitli gazetelerde yer alan “Okunmuş Suyla Yuva Kurtarılıyor” haberiyle NTVMSNBC’den Yasemin Arpa ve “İşte O Anne” haberiyle Akşam Gazetesi’nden Işıl Öztürk övgüye layık bulundu. “Kültür Sanat” dalında Sabah Gazetesi’nden Yavuz Rençberler, “500 Yıllık Yazıya Şaşırtan Sansür” haberiyle ödül alırken, Zaman Gazetesi’nden Ali Aydın da “Osmanlı Arşivi’ne Unesco Sansürü” haberiyle övgüye layık görüldü. “Spor” dalında Vatan Gazetesi Spor Ekibi “FB’den GS’ye 500 bin Dolar” başlıklı haberiyle, “Köşe Yazısı” dalında da “Dinle Başbakan” yazısıyla Hürriyet Gazetesi’nden Ahmet Hakan Coşkun ödül aldı.
“TV Haber” dalında NTV’den Yunus Şen’e “İran’da Yaşam” haberiyle ödül verilirken, “TV Haber Program” dalında NTV’den Zekiye Kaçak “Yeni Hayat” programıyla ödül aldı. “2006 Yılı Nezih Demirkent Özel Ödülü”ne de “Çevre Kirliliği ve Küresel Isınma” konusunu ısrarla irdeleyen ve uyarılarda bulunan gazetecilik yaklaşımı nedeniyle Açık Radyo Genel Yayın Yönetmeni Ömer Madra layık bulundu. (İstanbul/AA)
ÖNCEKİ HABER

Cezalı son maç

SONRAKİ HABER

Göktepe ödüllerini kazananlar belli oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...