28 Mart 2007 00:00

Cezalı son maç

A Milli Takım, 2008 Avrupa Şampiyonası Elemeleri (C) Grubu 5. maçında bugün Norveç ile karşılaşacak. Türkiye’nin cezası nedeniyle Almanya’nın Frankfurt kentindeki Commerzbank Arena’da saat 21.00’de başlayacak maçı, İtalyan hakem Stefano Farina yönetecek.

Paylaş

A Milli Takım, 2008 Avrupa Şampiyonası Elemeleri (C) Grubu 5. maçında bugün Norveç ile karşılaşacak. Türkiye’nin cezası nedeniyle Almanya’nın Frankfurt kentindeki Commerzbank Arena’da saat 21.00’de başlayacak maçı, İtalyan hakem Stefano Farina yönetecek.
Son maçında deplasmanda Yunanistan’ı 4-1 yenen (A) Milli Futbol Takımı, grupta yaptığı ilk 4 maçı da kazanırken, 12 puanla liderlik koltuğunda oturuyor.
Son maçında kendi evinde Bosna-Hersek’e 2-1 yenilen Norveç ise 4 maçta 2 galibiyet, 2 yenilgi aldı ve topladığı 6 puanla 4. sırada bulunuyor.
Son kez seyircisiz
Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği’nin (FIFA), 2006 Dünya Kupası elemelerinde İsviçre ile yapılan play-off baraj rövanş maçında çıkan olaylar nedeniyle Türkiye’ye verdiği 3 maçlık tarafsız sahada seyircisiz oynama cezası bugünkü Norveç maçıyla birlikte sona eriyor.
2008 Avrupa Şampiyonası Elemelerinde (C) Grubu’nda iç sahadaki ilk 2 maçını Malta ve Moldova ile Almanya’nın Frankfurt kentindeki Cammerzbank Arena’da yapan
(A) Milli Futbol Takımı, bugün aynı statta oynayacağı Norveç maçıyla cezasını tamamlamış olacak.
Türk Milli Futbol Takımı, elemelerde bundan sonra iç sahadaki ilk maçı olan Macaristan karşılaşmasını 12 Eylül 2007 tarihinde, Türkiye’de seyircili oynayacak.
Hedef, seriyi sürdürmek
(A) Milli Takım, bugün Norveç karşısında galibiyet serisini sürdürmek amacında.
84 yıllık tarihinde ilk kez üst üste 5 resmi maçını kazanan milli takım, Norveç sınavında bu rekorunu 6’ya yükseltmek istiyor.
Fatih Terim yönetimindeki milliler, 2006 Dünya Kupası Elemeleri play-off baraj rövanş maçında İstanbul’da İsviçre’yi 4-2 yendiği maçla başlayan seride oynadığı son 5 resmi karşılaşmadan da galibiyetle ayrılmayı başardı.
Türk Milli Futbol Takımı’nın daha önce resmi maçlarda üst üste galibiyet serisi 4 maçtı.
Sarı kart alarmı
Milli takımda bugünkü Norveç maçı öncesinde 4 futbolcu sarı kart cezası sınırında bulunuyor. Elemelerde daha önce yapılan maçlarda birer sarı kart gören Hamit Altıntop, Mehmet Aurelio, Sabri Sarıoğlu ve Volkan Demirel, bugünkü maçta da sarı kart görmeleri halinde cezalı duruma düşecek. Statü gereği, elemelerde aralıklı da olsa 2 sarı kart gören oyuncular cezalı duruma düşüyor. Öte yandan Gökhan Zan, sarı kart cezası nedeniyle bugünkü maçta forma giyemeyecek.
Norveç ile 8. maç
(A) Milli Futbol Takımı, bugün Norveç ile 8. kez karşı karşıya gelecek. Türkiye, Norveç ile bugüne dek yaptığı 7 maçtan 3’ünü kazanırken, 3 kez yenildi, 1 maçta da berabere kaldı.
Milli takım, 6 yıl sonra karşılaşacağı Norveç’e geride kalan 7 maçta toplam 7 gol atarken, kalesinde ise 12 gol gördü.Bu arada, daha önce Olimpiyat Oyunları, Dünya Kupası elemeleri ve özel maçlarda karşılaşan her iki ülke (A) milli futbol takımları, ilk kez Avrupa Şampiyonası elemelerinde birbirlerine rakip olacaklar. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Potada 26. hafta maçları bugün oynanacak

SONRAKİ HABER

TGC Ödülleri verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...