28 Mart 2007 00:00

Halilzad’dan giderayak tehdit: Sabrımız tükenmekte

Görevden ayrılan ABD’nin Irak Büyükelçisi Zalmay Halilzad, giderayak Irak hükümet yetkililerini tehdit ederek, “Sabrımız tükeniyor” dedi.

Paylaş

Görevden ayrılan ABD’nin Irak Büyükelçisi Zalmay Halilzad, giderayak Irak hükümet yetkililerini tehdit ederek, “Sabrımız tükeniyor” dedi.
Afgan kökenli ABD elçisi, Bush yönetimine “Irak’tan çekilmesi” için yapılan baskıların yoğunlaştığına işaret ederek Irak hükümetini uyardı: “Biliyorum ki biz sabırsız bir ulusuz ve Iraklı liderlere sürekli, sabrımızın veya Amerikan halkının sabrının tükenmekte olduğu mesajını iletiyorum.”
ABD’li Büyükelçi, “Başarı için, Irak’ın ve Iraklı liderlerin verdikleri şiddet kaynaklarını azaltma sözlerini kesinlikle yerine getirmeleri gerekiyor” diye konuştu.
Ülkenin doğru yönde ilerlediğini ve başarının hâl⠓mümkün olduğunu” iddia eden Halilzad, yeni petrol yasasının geçmesinin ve Sünni Iraklıları siyasi sürece katacak yeni yasal ve anayasal düzenlemelerin yapılmasının büyük önem taşıdığını kaydetti. Bu düzenlemeler arasında, Baas Partisi’nde alt düzey görev alan kişilerin siyasi süreçlere katılmalarına izin verilmesi de bulunuyor; ancak Şii gruplar buna itiraz ediyor.
ABD büyükelçisi Halilzad’ın önümüzdeki günlerde ABD Başkanı Bush tarafından BM’de ABD’nin Büyükelçisi olarak görevlendirilmesi bekleniyor.
Yeşil Hat roketle vuruldu
Bu arada, işgal güçlerinin ve Irak hükümetinin merkezi durumundaki Yeşil Hat, yine roketle vuruldu. ABD’nin Irak Büyükelçiliği Sözcüsü Lou Fintor, roketin tam olarak nereye isabet ettiğini söylemezken, saldırıda ölen olmadığını ve çok az zarar meydana geldiğini söyledi. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Tamil gerillalarından bir saldırı daha

SONRAKİ HABER

Çin ile Rusya’dan İran’a çağrı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...