28 Mart 2007 00:00

Eğitimciler alanlara dökülecek

Ek ders ücretlerine yönelik müdahale ve yer değiştirmedeki adaletsizliklere tepki gösteren Eğitim Sen üyesi emekçiler, yine alanlara dökülecek.

Paylaş

Ek ders ücretlerine yönelik müdahale ve yer değiştirmedeki adaletsizliklere tepki gösteren Eğitim Sen üyesi emekçiler, yine alanlara dökülecek.
Eğitim Sen’liler dün Milli Eğitim Bakanlığı önünde toplanarak, bakanlığın adaletsiz uygulamalarını protesto ettiler. Eğitim Sen Başkanı Alaaddin Dinçer, bakanlığın son yayınladığı genelgesinde; öğretmenlerin herhangi bir nedenle okula gelemedikleri bir günde o günkü ders saati sayısının tümünün ve ona karşılık gelen hazırlık ücretinin kesilmesini öngördüğünü belirterek, “Bunun ciddi bir haksızlık olduğu açıktır. Öğretmenler, 18 ders ve 12 ek ders yapmaktadırlar. Bunlara göz dikilmesi kabul edilemez” dedi.
Öğretmenlerin bir ilde iki yıl çalışmaları durumunda il içi, üç yıl çalışmaları durumunda ise başka ile tayin isteme hakları olduğunu belirten Dinçer, “Bu yıl bu konuda mağduriyet yaşanmaktadır. Ağustos-eyül ayında göreve başlayan öğretmenlerin, bu uygulamayla bu sürelerden itibaren bir yıl daha çalışmaları gerekmektedir. Bakanlık ısrarla hesaplamada 30 Eylül gününü değil, 30 Haziran gününü baz almaktadır” dedi.
Kadrolu istihdam, özerk-demokratik üniversite, Apolet Yasası’ndan vazgeçilmesi, Konut Edindirme Yardım Fonu’nda birikmiş paranın çalışanlara ödenmesi gibi taleplerle alanlara çıkacaklarını söyleyen Dinçer, ek derslerle ilgili yaşanan sorunlara yönelik 29-30 Mart günlerinde tüm illerde basın açıklaması yapılacağını, 3 Nisan’da işyerlerinde toplanan imzaları bakanlığa teslim edeceklerini ifade etti. Dinçer, 4, 5, 6 Nisan günlerinde ise tüm işyerlerinde “Ayrımcılık Değil Eşit İşe Eşit Ücret İstiyoruz” yazılı kokartlar takacaklarını, 7 ve 8 Nisan günleri ise Ankara, Adana, Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Trabzon ve Van’da “İnsanca Yaşam Demokratik Türkiye” mitingleri yapacaklarını söyledi.
Bu arada Türk Eğitim-Sen üyeleri de İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde Milli Eğitim Bakanlığı’nın uygulamalarını protesto etti. İstanbul şubeleri adına açıklama yapan Türk Eğitim-Sen İstanbul Bölge Başkanı Hanefi Bostan, “Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik döneminin, eğitim çalışanları ve Türk milli eğitimi açısından kayıp bir dönem olduğunu” söyledi. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Tibet işçisi hakkını arıyor

SONRAKİ HABER

Belediyeler şirket, halk müşteri!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...