28 Mart 2007 00:00

Tibet işçisi hakkını arıyor

Tekstil patronları işleri kötüye gittiğinde ilk olarak işçileri kapı önüne koymayı sürdürüyor.

Paylaş

Tekstil patronları işleri kötüye gittiğinde ilk olarak işçileri kapı önüne koymayı sürdürüyor. Son olarak Ümraniye Tavukçu Yolu’nda faaliyet gösteren Tibet Dış Giyim’de çalışan 30 işçi işten atıldı. Tazminatları da ödenmeyen işçiler, yaşananlardan bıktıklarını dile getiriyorlar. İşçiler hakları için patrona dava açtılar.
İki yıldır Tibet’te çalışan Mursel İnce, patronun sipariş alamadığı zaman işçileri ücretsiz izne çıkardığını anlattı. İş olduğu zamanlar ise gece gündüz çalıştıklarını dile getiren İnce, iki yıldır zam almadan çalıştıklarını ifade etti. Patronun, sürekli zam yapacağını söylediğini aktaran İnce, “En sonunda da işler kötü diye işten attı” diye konuştu.
Üç yıllık işçi Lalezar Kayalı da patronun kendilerini ilk önce ücretsiz izne çıkarmak istediğini, ardında da tazminatsız olarak işten attığını anlattı. Çalışırken patronun tehditlerine maruz kaldığını söyleyen Kayalı, bu sefer haklarını alacaklarını ifade etti. İki çocuk babası Garip Barkodat, asgari ücretin üzerinde ücret almalarına rağmen, sigortalarının düşük gösterildiğini belirtti. Barkodat, çalışırken geçinmekte zorluk çektiğini, işten atılınca daha da mağdur olduklarını kaydetti. Celil Kaya da daha önce sürekli ücretsiz izne çıkarıldığını, siparişler alınca işe çağrıldıklarını anlattı. Kaya, patronların kâr hırsının işçileri mağdur ettiğini ifade etti. (İstanbul/EVRENSEL)
İnan Dursun
ÖNCEKİ HABER

DİSK tasarıyı eleştirdi

SONRAKİ HABER

Eğitimciler alanlara dökülecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...