29 Mart 2007 00:00

Havuzda yeni dünya rekorları

Avustralya’nın Melbourne kentinde yapılan 12. Dünya Yüzme Şampiyonası, yeni rekorlara sahne olmaya devam ediyor.

Paylaş

Avustralya’nın Melbourne kentinde yapılan 12. Dünya Yüzme Şampiyonası, yeni rekorlara sahne olmaya devam ediyor.
ABD’li yüzücü Michael Phelps, dün yapılan erkekler 200 metre kelebek yarışlarında, 1:52.09’luk derecesiyle kendine ait dünya rekorunu geliştirdi.
Yarışlardaki 2. dünya rekoruna imza atan Phelps, 200 metre kelebekte geçen yıl ağustos ayında Kanada’da 1:53.80 ile dünya rekoru kırmıştı. “O kadar hızlı gittim ki kendim bile şaşırdım” diyen Phelps, Missouri Colombia’da bu yıl içinde aynı kategoride 1:53.71’lik derece elde etmiş, ancak bu derecesi Uluslararası Yüzme Federasyonu (FINA) tarafından kabul görmemişti.
Günün diğer rekoru yine ABD’li bir sporcudan geldi. Liela Vaziri, 50 metre sırtüstü yarı finalinde 28.16’lık derece elde ederek yeni dünya rekorunun sahibi oldu. Bu kategoride bir önceki dünya rekoru 28.19 ile Alman Janine Pietsch’e aitti.
Öte yandan önceki gün bayanlar 400 metre serbestte altın madalya kazanan Fransız Laure Manaudou, son 24 saat içinde kırılan bir dünya rekorunu yeniden kırdı.
Manaudou, 200 metre serbest yarı finalinde İtalyan Federaica Pellegrini’nin 1:56.47 ile kırdığı dünya rekorunu, dün 1:55.52’ye çekerek hem yeni rekorun hem de altın madalyanın sahibi oldu.
2 Türk sporcu elendi
Öte yandan Dünya Yüzme Şampiyonası’nda dün 2 Türk sporcu başarılı olamayarak elendi. Bayanlar 50 metre sırtüstünde yarışan Nazlı Ege Çalışal ve erkekler 100 metre serbest stilde mücadele eden Göksu Biçer başarılı olamadı.
Şampiyonanın sabah seansında mücadele eden Nazlı Ege Çalışal, 31.40’lık derece elde ederek serisinde 7. sırayı alırken, genel klasmanda 48. oldu. Yine sabah seansında yarışan Göksu Biçer ise serisinde 11. olurken, genel klasmanda da 111. sırayı aldı ve 100 metre serbest stilde başarı elde edemedi. Türkiye’yi, şampiyonanın 12., yüzme müsabakalarının ise 5. gününde yarın 200 metre sırtüstünde tek sporcu temsil edecek. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

G.Saray Almanya’da yetenek arayacak

SONRAKİ HABER

‘İbrahim Akın’ı kaybetmeyeceğiz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...