29 Mart 2007 00:00

En çok teşvik Kanal A’ya

Hazine Müsteşarlığı verilerine göre, şubat ayında 1.8 milyar YTL tutarındaki teşviklerden aslan payını “Kanal A” aldı.

Paylaş

Hazine Müsteşarlığı verilerine göre, şubat ayında 1.8 milyar YTL tutarındaki teşviklerden aslan payını “Kanal A” aldı. Kanal A’nın bağlı bulunduğu KTV Yayıncılık ve Reklam San. Tic. Ltd. Şirketi modernizasyon yatırımı için toplam 55 milyon 553 bin 919 YTL tutarında teşvik belgesi kullandı.
Modernizasyon yatırımı için gerekli döviz tutarı da 19 bin 963 bin dolar olarak tespit edildi. Hazine Müsteşarlığı verilerine göre, şubat ayında toplam 289 kuruluş 1.8 milyar YTL tutarında teşvik belgesi aldı. Bu yatırımların gerçekleşmesi için gerekli döviz tutarı 677 bin 368 dolar olarak belirlenirken, 14 bin 925 kişinin de istihdamı öngörüldü.
Şubat ayında yatırım teşvik belgesi alan tek medya şirketi ise Kanal A oldu. İslami kesime yakınlığıyla bilinen kanal, AKP hükümetine de destek veren haberlere imza atıyor. Ankara merkezli kanalın oldukça az izlenmesine karşın böyle yüksek teşvik alması, soru işaretlerine neden oldu.
Kanal A’nın bağlı bulunduğu KTV Yayıncılık ve Reklam San. Tic. A.Ş 55 milyon 553 bin 919 YTL ile en yüksek tutarlı teşvik belgesi alan şirketler arasında başı çekerken, 30 milyon doların üzerinde teşvik belgesi alan diğer şirketler ise şöyle: Tersan Tersanecilik San. ve Tic. A.Ş, Sakarya Gıda San. ve Tic. A.Ş, İSKUR Tekstil Enerji Tic. Ve San. A.Ş, Erdem Tekstil San. ve Tic. A.Ş, MİPSAN Kahramanmaraş İplik San. ve Tic. A.Ş , Yardımcı Gemi İnşa A.Ş, AKKÖY Enerji A.Ş, Şanlıurfa Tıp-Sağlık Hizmetleri Ticaret Ltd., ADOPEN Plastik ve İnşaat San. A.Ş. (Ankara/ANKA)
ÖNCEKİ HABER

Uğur Dündar’dan itiraf

SONRAKİ HABER

Yıldıray, Almanya’da kalmak istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...