29 Mart 2007 00:00

Enflasyon hedefinde ilk fire

Sigarada vergi artışı ve Telekom’un tarife düzenlemesi, mart ayı itibariyle Merkez Bankası’nın yıllık enflasyon hedefini uyumlu patikadan çıkaracak.

Paylaş

Sigarada vergi artışı ve Telekom’un tarife düzenlemesi, mart ayı itibariyle Merkez Bankası’nın yıllık enflasyon hedefini uyumlu patikadan çıkaracak. Merkez Bankası, sigara ve Telekom’un mart ayı enflasyonuna 0.6 puan etki edeceğini belirledi. Yıllık yüzde 4 hedefine giden programda mart ayı itibariyle hedefle uyumlu patika olarak belirlenen yıllık yüzde 9.2 oranının tutturulması için ise aylık enflasyonun yüzde 0.6’yı aşmaması gerekecek. Oysa sigara ve Telekom, tek başına bu sınırı dolduracak.
Mart ayında enflasyon 1.22’yi aşarsa da Merkez Bankası’nın, hükümete mektup yazarak sapmanın nedenlerini açıklaması gerekecek. Bu durumda sigara ve Telekom’a ek olarak enflasyondaki artış oranının 0.62’yi geçmemesi gerekecek. Her durumda, Merkez Bankası’nın yılın ilk üç aylık dönemi için hedefle uyumlu patikası olan yüzde 9.2’nin aşılması bekleniyor. Yüzde 9.2’nin aşılması ile yıl sonu enflasyon hedefi olan yüzde 4 için ilk fire verilmiş olacak. Merkez Bankası, ilk üç ayda yüzde 9.2’nin ardından ikinci çeyrek itibariyle yüzde 6.7, üçüncü çeyrek itibariyle yüzde 5.3 ve son çeyrek itibariyle de yıllık enflasyonda yüzde 4’e ulaşma planı yapmıştı. (Ankara/ANKA)
ÖNCEKİ HABER

TABLO

SONRAKİ HABER

400 bin çiftçinin kaderi Meclis’te

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...