29 Mart 2007 00:00

Anneler barış arıyor!

PKK tarafından 1 Ekim’de ilan edilen ateşkese cevap verilmesini isteyen Barış Anneleri, oturma eylemlerinin beşincisini gerçekleştirdi.

Paylaş

PKK tarafından 1 Ekim’de ilan edilen ateşkese cevap verilmesini isteyen Barış Anneleri, oturma eylemlerinin beşincisini gerçekleştirdi. Anneler adına konuşan Döndü Ergin, “Barış masada olur. Sınır ötesi operasyonlarla olmaz” dedi.
PKK’nin 1 Ekim 2006 tarihinde ilan ettiği ateşkese cevap verilmesi için her çarşamba günü Galatasaray Lisesi önünde oturma eylemi yapan Barış Anneleri, eylemlerinin beşincisini gerçekleştirdi. Barışı simgeleyen beyaz tülbentler takan anneler, “Barış için İmralı’ya bağımsız bir sağlık heyeti gönderilsin” pankartı ve “1 Ekim’de uzatılan barış eline sen de elini uzat”, “Erdoğan verdiğin sözleri ne çabuk unutun”, “Ülkemizde barış için çift taraflı ateşkes” yazılı dövizler açtı.
Oturma eyleminde açıklama yapan Döndü Ergin, PKK tarafından ilan edilen ateşkesi aydınların da desteklediğini ve artık akan kanın durması için ateşkesin kalıcılaşması gerektiğini söyledi.
Asker annelerine teşekkür
Ergin, “Barış masada olur. Sınır ötesi operasyonlarla olmaz. İmralı Adası’na bir bağımsız sağlık heyeti gönderilmeli ve kaygılar giderilmelidir. Türkiye’de, savaş da barış da buna bağlıdır” dedi. Kendilerine destek veren asker annelerine de teşekkür eden Ergin, Gündem gazetesi üzerindeki baskıları ve kapatma cezalarını da kınadı.
Barış Anneleri daha sonra 10 dakika oturma eylemi yaptı.
Öcalan’la 3 haftadır görüş yapılmıyor

Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere Gemlik Jandarma Karakolu’na giden Öcalan’ın avukatları ve kardeşi Fatma Öcalan, hava muhalefeti gerekçesiyle İmralı Adası’na gönderilmedi. Avukatlar Ömer Güneş, Sıracettin Irmak, Mehmet Sabır Taş ve Öcalan’ın kardeşi Fatma Öcalan, dün sabah saatlerinde Bursa’nın Gemlik ilçesine gitti. Avukatlar ve Fatma Öcalan, jandarma yetkilileri tarafından hava muhalefeti gerekçesiyle İmralı Adası’na götürülmedi. Sağlığı konusunda ciddi iddiaların olduğu bir dönemde Öcalan ile avukatları 3 haftadır görüşme yapamıyor. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Baro güvenlik güçlerinin yargılanmasını istedi

SONRAKİ HABER

ARA SIRA

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...