29 Mart 2007 00:00

Baro güvenlik güçlerinin yargılanmasını istedi

Diyarbakır Barosu Genel Sekreteri Serhat Eren, 28-31 Mart 2006 tarihlerinde Diyarbakır’da 10 kişinin ölümüne neden olan güvenlik güçlerinin yargı önüne çıkarılmasını istedi.

Paylaş

Diyarbakır Barosu Genel Sekreteri Serhat Eren, 28-31 Mart 2006 tarihlerinde Diyarbakır’da 10 kişinin ölümüne neden olan güvenlik güçlerinin yargı önüne çıkarılmasını istedi.
Diyarbakır Barosu, Diyarbakır’da 28-31 Mart 2006 tarihleri arasında gerçekleşen olaylarla ilgili olarak Diyarbakır Barosu Eğitim Merkezi’nde basın açıklaması yaptı. Açıklamayı yapan Baro Genel Sekreteri Serhat Eren, olaylarda yaşları 6 ile 78 arasında değişen 10 kişinin hayatını kaybettiğini, gözaltına alınan çocuk ve erişkinlerden oluşan toplam 600 kişinin büyük kısmının ise tutuklandığını hatırlattı.
Gerek tutuklanan, gerekse serbest bırakılan şüphelilerin büyük kısmına işkence ve kötü muamele yapıldığına dikkat çeken Eren, olayların meydana geldiği tarihte keyfi ve orantısız güç kullanarak 10 kişinin hayatına neden olan ve gözaltındaki şüphelilere işkence ve kötü muamelede bulunan güvenlik güçleri hakkında idari ve adli soruşturma yapılması ve hukuk dışına çıkan görevlilerin yargı önüne çıkarılması için girişimlerde bulunduklarını söyledi.
‘Hukuk mücadelesi sürecek’
10 kişinin ölümü, birçok kişinin de işkence ve kötü muameleye maruz kalması ile ilgili olarak tek bir davanın açılmadığını vurgulayan Eren, “Kolluğun idari kurumlar nezdinde korunduğu ve yargı mercileri nezdinde de hoşgörüyle karşılandığı yönündeki kaygımızı güçlendirmiştir” diye konuştu. İdari kurumların ve yargı mercilerinin kolluk görevlilerini hoşgörüyle karşılama tutumlarından vazgeçmelerini talep ettiklerini belirten Eren, “Başbakan ve birçok hükümet yetkilisinin dile getirdiği ‘işkenceye sıfır tolerans’ vaadinin hayata geçirilerek görevlilerin yargı önüne çıkarılmasını bekliyor, 28 Mart 2006 tarihinde meydana gelen olayla ilgili olarak yaşam hakkının ihlali ile işkence ve kötü muamele konusunda bir yıldır sürdürdüğümüz hukuk mücadelesine devam edeceğimizi ve peşini bırakmayacağımızı Diyarbakır Barosu olarak bir kez daha kamuoyuna duyuruyoruz” dedi. (Diyarbakır/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

DTP Gençlik Meclisleri: 72 çalışanımız tutuklandı

SONRAKİ HABER

Anneler barış arıyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...