29 Mart 2007 00:00

Ovacık’taki çamur

Sevgili Evrensel okurları!
Ben Mehmet Uslu. Bergama Ovacık köyünden. Madende çalışırken rahatsızlanmıştım.

Paylaş

Sevgili Evrensel okurları!
Ben Mehmet Uslu. Bergama Ovacık köyünden. Madende çalışırken rahatsızlanmıştım. Altın madeni patronu beni, çıkış tazminatımı ödeyip kapı dışarı etmişti. Sağlık sorunlarım hâlâ devam ediyor. Kendi geçimimi sağlamak, evimi geçindirmek için önce Süleymanlı köyünde kahvehane işlettim. O işi bırakıp bakkal dükkanı açtım. Aynı köyde halen bakkalcılığa devam ediyorum. Bu sıralar işler kötüye gidiyor. Madenciler, halen madende çalışan birine bakkal açtırdılar. Madenci olanlar hep oradan alışveriş ediyorlar. Ben Süleymanlı’daki dükkanımı devredip Bergama’da bir iş yapmak istiyorum.
Çevreci olduğunu iddia eden altın madeni şirketi, çevreye yığdığı dağ gibi toprak yığınına ne diyecek acaba? Fırtınalı havalarda oralardan uçan tozlar ciğerlerimize doluyor. Kapı pencere açamıyoruz. Açmasak da toz, girecek delik buluyor. Evim toprak tepelere 30 km. uzaklıkta. Yağmur yağdığında, evimizin damımızın çatılarından çamur akıyor.
Duyarlı insanlar, bu durumu gelip yerinde tespit etsinler. Kamuoyunu bilgilendirsinler. Rica ediyorum. Bu bir feryattır!..
Mehmet Uslu Ovacık Köyü (Bergama/İZMİR)
ÖNCEKİ HABER

Sendikacılar emek hareketini tartışıyor - 4

SONRAKİ HABER

Babası Emrah’ı öldüren kurşuna mı para vermişti?!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...