29 Mart 2007 00:00

Kritik isim tutuklandı

Gazeteci Hrant Dink cinayeti soruşturması çerçevesinde daha önce gözaltına alınan ve serbest bırakılan Mustafa Öztürk, Erzurum’da tutuklandı.

Paylaş

Gazeteci Hrant Dink cinayeti soruşturması çerçevesinde daha önce gözaltına alınan ve serbest bırakılan Mustafa Öztürk, Erzurum’da tutuklandı.
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında İstanbul Nöbetçi 9. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hakkında yakalama emri çıkarılan Mustafa Öztürk’ün dün Erzurum’da yakalandığı öğrenildi. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde Meslek Yüske Okulu’ndan mezun olduğu öğrenilen Öztürk’ün hakkındaki yakalama emrinin vicahiye çevrilerek cezaevine konulduğu öğrenildi. Bir süre önce gözaltına alınan Mustafa Öztürk, 23 Mart 2007 tarihinde Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne çıkarılmıştı. Soruşturmayı yürüten savcılar tarafından sorgulanan Öztürk, “adam öldürmeye yardım” ve “örgüte yardım ve yataklık” suçlarından tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edilmişti. Mahkemece tekrar sorgulanan Öztürk serbest bırakılmıştı.
“Dink cinayetini başkasına verdik” demişti
BBP Trabzon İl Başkanı Yaşar Cihan’ın oğlu Hakkı Cihan, Trabzon Alperen Ocağı Başkanı Mustafa Öztürk’ün “Bu Hrant işini biz yapacaktır, ama başkasına verdik. Onlar da eline yüzüne bulaştırmış” şeklindeki ifadeleri kendisine sorulan, Öztürk’ün ise, “Ya dedik öyle bir şey ama öylesine” dediğini söylemişti.
3 kişi serbest bırakıldı
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında Trabzon’da gözaltına alınan 3 kişi, savcılık tarafından serbest bırakıldı.
Trabzon’da gözaltına alındıktan sonra getirildikleri İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünden dün Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne sevk edilen Bahadır C, Halis E ve Ersin Ö, sağlık kontrollerinin ardından soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcıları Selim Berna Altay ve Fikret Seçen tarafından sorgulandı.
Bu 3 kişi, savcılık sorgularının yapılmasının ardından serbest bırakıldı.
(HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

‘Ortadoğu’da Barış ve Güvenlik’ sempozyumu

SONRAKİ HABER

MERCEK

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...