29 Mart 2007 00:00

‘Erhan bizim elimizden koptu’

Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Büyük Birlik Partisi (BBP) Trabzon İl Başkanı Yaşar Cihan, Hrant Dink olayıyla ilgili kimseye yardım etmediğini söyledi. Cihan, Erhan için, “Partili bir genç, iyi okuyan, teşkilatlanmayı iyi yapan biri olarak tanıdım. Ne bileyim ki teşkilatı başkası organize ediyormuş.

Paylaş

Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Büyük Birlik Partisi (BBP) Trabzon İl Başkanı Yaşar Cihan, Hrant Dink olayıyla ilgili kimseye yardım etmediğini söyledi. Cihan, Erhan için, “Partili bir genç, iyi okuyan, teşkilatlanmayı iyi yapan biri olarak tanıdım. Ne bileyim ki teşkilatı başkası organize ediyormuş. Erhan bizim elimizden koptu” diye konuştu.
Cihan, aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınarak serbest bırakılan oğlu Bahadır Cihan, BBP MKYK yedek üyesi Halis Egemen ve eski Alperen Ocakları Trabzon İl Başkanı Ersin Öztürk ile partisinin İstanbul İl Başkanlığında basın açıklaması yaptı.
‘Yasin’e değil, babasına yardım ettim’
Cinayetle ilgili bilgi sahibi olmadığını söyleyen Cihan, sözlerini şöyle
sürdürdü: “Trabzon il başkanı olarak bazı partili ve Alperen Ocakları sempatizanı gençler bana gelir, saygı gösterir, yardım isterler. Ben özellikle eskiden maddi imkanlarım yeterliyken ihtiyaç sahibi kimselere yardım ederdim. Bu kapsamda partililer, Yasin Hayal’in babasını getirdiler. Ona da yaklaşık 1000 YTL yardımda bulundum. Ayrıca Erhan Tuncel’i de partili gençlerden biri olarak tanırım. Ancak bu kişilere soruşturma konusu olayla ilgili olarak ne yardım, ne de teşvik ettim. Hatta böylesine bir suikastin hazırlığının olduğunu bilseydim bunu engellemek için elimden geleni yapardım. Önleyecek gücüm de yeteneğim de vardı.”
Cihan, bir gazetecinin “McDonalds’a bomba koyan birine neden yardım ettiniz?” şeklindeki soru üzerine, “Özellikle üniversite yıllarında kardeş kavgasının acısını çok çektim. Ben Yasin’e bu konuda çok kızdım. Ayrıca ben Yasin’e değil, babasına yardım ettim” dedi. Erhan Tuncel’i de ne kadar zamandır tanıdığı sorulan Cihan, “Partili bir genç, iyi okuyan, teşkilatlanmayı iyi yapan biri olarak tanıdım. Ne bileyim ki teşkilatı başkası organize ediyormuş. Erhan bizim elimizden koptu” diye cevap verdi. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

İsrail’e tarihi barış çağrısı

SONRAKİ HABER

AB zirvesinden sonra ilk müzakere

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...